Zamjeraju mu da je premastan. Pogrešno! Istina je da njegove specifične masne kiseline pomažu pri mršavljenju, jer sprečavaju skupljanje masnoće u tijelu.Uz obilje kalcija( kojim se sprečava razgradnja kostiju), sir sadrži konjugirane linolne kiseline koje smanjuju rizik od raka, bolesti srca i dijabetesa. Sir sadrži obilje vitaminaB2, koji je od životne važnosti. Trebaju ga sve stanice tijela jer potiče metabolizam i iskorištavanje energije.Brie i gauda nakon ručka ili večere koriste zubima- podižu kiselinu u ustima i sprečavaju napade bakterija karijesa. KRUMPIR
Zahvaljujući obilju vitamina, mineralnih tvari i mikroelemenata, dosad je smatran zdravom prehranom,. No prema posljednjim istraživanjima, jedan je od glavnih uzročnika srćanih oboljenja i dijabetesa.Kako se škrob već u ustima pretvara u šećer( glukozu), potiče gušteraču na izlučivanje inzulina, čime se podiže razina štetnog kolesterolaLDL.
Post je objavljen 18.04.2006. u 23:25 sati.