Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranormalniblog

Marketing

PRORICANJE IZ KAVE

Od davnina postoji vjerovanje da je čovjekovu sudbinu moguće odrediti gledanjem i tumačenjem tajanstvenih figura koje nastaju iz taloga kave.


Postoji nekoliko praktičnih stvari koje je potrebno znati i kojih se treba pridržavati prilikom gledanja u šalicu. Da bi se osigurala osobna veza izmedju onoga kome se gleda i onoga tko čita šalicu, potrebno je zaista popiti kavu iz te šalice. Kada se to učini, potrebno je zavrtjeti šalicu nekoliko puta da bi se talog što bolje razlio. Oko toga postoje neslaganja. Neki smatraju da šalicu ne treba vrtjeti, već okrenuti, bez obzira da li se talog razlio, jer navodno sve treba ostaviti onako kako je bilo. Drugi smatraju da se treba držati rituala i da okretanje šalice i talog treba učiniti lijevom rukom (nevjenčane u crkvi i razvedene osobe), i to tri ili sedam puta. Slijedeći korak koji treba poduzeti jest okrenuti šalicu naopako i tako okrenutu staviti na tanjurić. Čitanje iz šalice možete otpočeti tek kad je ocijedjena sva kava, pa je ostao samo talog.


Takodjer je važno u kojem su smjeru okrenute figure: ako su prema dršci tada označavaju udaljene dogadjaje u budućnosti. Prema nekim autorima - lijeva strana predočava prošlost, a desna budućnost. Postoji, medjutim, i druga teorija, prema kojoj simboli blizu ruba šalice ukazuju na dogadjaje koji će se dogoditi u bliskoj budućnosti, dok figure na dnu uvijek ukazuju na nesretne dogadjaje. Prema drugoj teoriji, figure na dnu šalice označavaju osobu kojoj se gleda, tj. njezin dom.


Simboli se tumače s lijeva na desno i odozdo prema gore. Prije nego što se upustite u objašnjavanje pojedinih figura, pokušajte razmotriti cjelinu i dobiti sliku stanja u cijeloj šalici, tj. vidjeti prevladava li sretno ili nesretno razdoblje. Simboli neće biti uvijek jasni i laki za odgonetavanje, pa ih zato treba promatrati iz svih kutova i povezati u jednu cjelinu. Pokušajte se istinski unijeti u figure i ono što one odražavaju. Tumačenja simbola koje ćemo navesti u slijedećim redovima treba shvatiti kao ideju i poticaj vašoj mašti koja će dalje "raditi" sama.


Napomena: dno i vrh šalice podrazumijevaju ne samo stvarno dno i vrh, već i 2 milimetra od rubova - kod malih šalica, te pojas od oko 1 centimetar od vrha ka dnu i od dna ka vrhu u velikoj šalici.




<font color=#FF9900>ZNAČENJE SIMBOLA

AKTOVKA
Moguć je zastoj u poslovima i poteškoće sa zdravljem. Prema vrhu šalice - pripremite se na dugačko razdoblje sa manjim problemima, uzaludnih pregovora i nepotrebnih troškova. Po sredini šalice - vaše boljke ili boljke ukućana dovest će do svadja i problema. Na dnu šalice - ne budite nezadovoljni i razdražljivi zbog toka dogadjaja. Možda je vaše probleme skrivio neki rodjak. Pokraj figure PTICE ili KUĆE - izgledan je preokret na bolje.
AKVARIJ
Vjerojatne su neugodnosti u odnosima sa voljenom osobom ili kratkotrajna bolest.
ANDJEO
Uvijek prikazuje neki radostan dogadjaj, kao na primjer rodjenje djeteta, financijski dobitak, nasljedstvo i slično.
ANTENA
Iznenada će se poboljšati zdravlje jedne bliske osobe.
AUTOBUS
Moguće je kolektivno putovanje, odnosno izlet.
AUTOMOBIL
Moguće je putovanje. Uskoro će nastupiti neki važan dogadjaj.
AVION
Neizvjestan i rizičan posao sa prijateljima. Ako je figura bijele boje (na tamnoj pozadini) - očekuje vas dugo putovanje. Ukoliko je avion presječen - opasnost od nesreće. Očekuje vas putovanje na koje ćete krenuti iznenada, ali koje nosi i odredjen rizik. Može značiti i da vas na nekom drugom planu očekuje uspjeh, tj. uspon u visine. Ukoliko izgleda da je avion slomljen, to se može tumačiti kao neka fizička opasnost ili razdoblje neuspjeha na poslu.
BAČVA
Imat ćete neku sitnu štetu, ili manje brige koje ćete ubrzo savladati.
BAGER
Slijedeće sedmice riješit ćete se nedoumice i znati kako postupiti.
BAKLJA
Ovo je povoljan znak, koji nagoviješta da je kriza u vašem životu pri kraju. Pri vrhu šalice - počinje uspon u vašim poslovima, netko od partnera ili suradnika saopćit će vam važnu vijest. Po sredini šalice - u vašoj obitelji svi su već umorni od brojnih sukoba, pa dolazi vrijeme mira i spokojstva. Na dnu šalice - odoljeli ste sumnjama. Baklja sa plamenom prema dnu - budite oprezni, neprijatelji ne spavaju!
BEBA
Imat ćete mnogo briga, ali ovo može značiti i to da će u obitelji biti prinove. Prema vrhu šalice - mogući su problemi sa malim djetetom od poznanika ili rodjaka. Po sredini šalice - problemi sa djecom u kući. Pokraj figure MUHE - označava dugotrajne probleme sa dokazivanjem očinstva, ljubomoru i sumnje.
BICIKL
Izgledno je daleko putovanje. Sa figurom čovjeka predstavlja ljubavnu želju za osobom, koja na vas ne obraća pažnju ili ne zna za vaše osjećaje.
BIČ
Imate snažan karakter. Vaš uspjeh je zasmetao mnogim ljudima, koji se tome ne mogu načuditi, pa vas sada ogovaraju. Prema vrhu šalice - uspjeh i napredak u službi. Po sredini šalice - obračun sa starim neprijateljima. Na dnu šalice - krupni obiteljski skandal, iz kojeg ćete izaći kao pobjednik. Uz figuru ČOVJEKA ili ŽIVOTINJE - uspjeh u rizičnom poslu. Uz figuru PTICE - stiže radosna novost. Uz figuru KOPLJE - potražite saveznike.
BIK
Ako se gleda ženskoj osobi tada se možda radi o nasrtljivom udvaranju ili o svadji. Ukoliko se gleda muškoj osobi tada se on ne bi smio truditi oko zauzete žene. Prema vrhu šalice - dobre perspektive u poslu, financijama i obitelji. Po sredini šalice - vaši dosadašnji napori uskoro će dati rezultate. Na dnu šalice - vrlo brzo riješenje problema, promjene na bolje u poslu, i u kući. Dugački rogovi simbol su BIVOLA, pa obratite pažnju na to. U blizini oštrih predmeta (IGLA, MAČ, NOŽ, SABLJA, SJEKIRA i slično) ukazuje na nemoć, umor i slabost nakon uspješnog završetka posla. BIK NA BREŽULJKU - primitak novca. BIK U NIZINI - dobro zdravlje.
BISERI
Nemojte ovaj simbol pogrešno zamijeniti sa OGRLICOM. Ova figura upozorava na dvojne prijatelje. Količina bisera ukazuje na broj takovih ljudi.
BIVOL
Predskazuje stradanja, neugodnosti, tjelesno ili duševno stradanje. Ako se na ledjima bivola nalazi figura slična jahaču - to znači da trebate brzo dovesti stvari u red, a možda se pozabaviti i pisanjem oporuke. Nemojte pobrkati ovaj simbol sa BIKOM ili KRAVOM.
BOCA
Pobrinite se malo više o svom zdravlju. Zaboravite na pusta maštanja. Možda ćete imati probleme sa šefom zbog nekih glasina. No, moguć je i poziv na odredjenu proslavu. Ukoliko se u boci nalazi figura čovjeka - tada se bolest može obrušiti na vas ili vaše rodjake, već za nekoliko dana. Ako se u boci nalazi figura ruke, noge, glave i sl. - tada obratite pažnju upravo na taj dio tijela ili organ. Dvije ili više boca jednakih razmjera - postoji bojazan od nezgode i ozljede. Količina boca ukazuje na broj ljudi, koji se mogu naći u opasnosti. Na dnu šalice - opasnost od zaraznih bolesti.
BODEŽ
Čuvajte se plahosti ili opasne zavjere koja vam se sprema.
BOGALJ
Ovaj znak predstavljen je osobom bez nekog od udova. Predskazuje neugodnosti i gubitke. Ako bogalj nema noge - tada vam prijete materijalni i financijski gubici. Ako bogalju nedostaju ruke - izgubit ćete prijatelja zbog svadje, starih uvreda ili nerazumijevanja. Bogalj prema vrhu šalice - očekuju vas velike neugodnosti na poslu, u nekim krajnje negativnim okolnostima čak i otkaz ili bankrot. Po sredini šalice - obiteljska drama, jer netko hoće pobjeći od kuće. Na dnu šalice - veliki gubitak bacit će vas u depresiju. Pokraj oštrih predmeta - poslovi idu vrlo loše.
BOLNIČARKA
U pitanju je bolest. Ako je ova figura blizu drške, znači da će se razboljeti neki član obitelji.
BRAVA
Imate snažan karakter, premda ste možda povučceni u sebe. Prema vrhu šalice - u bliskom razdoblju smanjit će se vaši prihodi, čemu ste sami najviše krivi. Po sredini šalice - trenutno nad vama vladaju zlobnici, koji spletkare protiv vas. Na dnu šalice - bolest u obitelji, nepotrebni troškovi u kući. Pokraj figure ŽENE - problemi sa čaranjem. Pokraj figure MUŠKARCA - problemi sa spolnom nemoći.
BREŽULJAK
Nešto će vam se prepriječiti na putu prema cilju.
BRKOVI
Označavaju uspjeh u intimnom životu, pikantan susret, ljubavni roman. Prema vrhu šalice - flert na poslu može dovesti do skandala, ukoliko na vrijeme ne smirite svoje strasti. Po sredini šalice - obratite pažznju na djecu (bilo vlastitu, bilo tudju). Na dnu šalice - pripremate se za ljubavnu avanturu. Možda od toga neće biti ništa, pa čak ni neugodnosti.
BROD
Radosne vijesti, sretan dogadjaj, daleko putovanje u bliskoj budućnosti, materijalno blagostanje. Prema vrhu šalice - ugodne vijesti iz daleka, Po sredini šalice - radostan dogadjaj u obitelji. Na dnu šalice - dug i mučan rad donosi blistave rezultate. Brod uz figuru ČOVJEKA - nagovještava bolest i smrt. Brod sa jarbolom - povoljan znak. Paran broj jarbola - ugodan dogadjaj u obitelji. Neparan broj jarbola - povoljan razvoj dogadjaja u poslu. Brod sa kobilicom usmjerenom prema vrhu šalice - obiteljska drama.
BROJEVI
Brojevi mogu biti datumi vezani za dogadjaje prikazane u šalici u blizini istih, ali nije loše ni iskušati sreću na lutriji igrajući na te brojeve. Postoje i druga tumačenja prema kojima brojke označavaju slijedeće: 1 - početak, novost, čestitka, netko vas voli; 2 - opasnost od bolesti ili neuspjeha, možda ćete morati svjedočiti na sudu; 3 - uspješan posao ili ugovor, ostvarenje kroz tri dana, tri sedmice ili tri mjeseca; 4 - očekuje vas sreća ili ćete nekome biti kum, odnosno kuma; 5 - predrasude, spletke, ogovaranja, traženje novca na posudbu; 6 - brak ili suprotno tome - šteta u kući, požar, kradja automobila; 7 - obiteljska sreća, uzajamna ljubav ili obnavljanje stare veze; 8 - svadja sa bliskom osobom, isplativo ulaganje novca; 9 - novo poznanstvo, zaruke, brak.
BUBANJ
Skandal, ogovaranje, svadja. Možda ste primili beskorisnu informaciju, pa gajite lažna nadanja. Po sredini šalice - sve navedeno dogodilo se nedavno. Na dnu šalice - čuvajte se obmane od osobe, kojoj ste se povjeravali.
BUKET
Buket od 4 ili više cvjetova predskazuje potpunu sreću, gotovo blaženstvo, osobito ako se u blizini nalazi trokut. Sam buket označava zaljubljivanje osobe iz susjedstva.
BUNAR
Budite oprezni sa svakom privlačnom ponudom, jer je u pitanju obmana.
CIGARETA
Vaša će se ljubav rascvasti!
CIGLA
Sami sebi najviše ćete pomoći!
CIPELA
Ovo je jedna od inačica figure OBUĆA. Izgledan je neočekivani susret. Ukoliko je u pitanju muška cipela - ona je zamjetno vidljiva na muškoj nozi, pa se sa sigurnošću smije tvrditi da će doći do susreta sa muškarcem. Dugačka peta cipele označava žensku obuću. Cipela iznad GLAVE ili LICA čovjeka predskazuje svadju.
CRKVA
Prisustvovat ćete sahrani i tamo se sresti sa bivšim kolegama s posla. Obrnuta figura - oko klijenta su zle sile.
CRTE
Crte su veoma važni simboli, koje zahtjevaju pažljivo izučavanje. Vrlo je teško odrediti da li se one odnose prema osobi, kojoj proričete ili prema nekom drugom čovjeku. Neparan broj crta je vrlo povoljan znak, dok paran broj crta ukazuje na normalan tijek dogadjanja, ali nisu isključene komplikacije u budućnosti. Ravne, okomite crte, koje polaze od dna prema vrhu, do kraja čaše (ako nisu ispresjecane vodoravnim crtama) - na vašem životnom putu više nema prepreka. Tanka crta, smještena u sredini šolje, udaljena od drugih figura ili jednostavno čista označava putovanje. Ako crta nije isprekidana tada će putovanje biti lako i mirno. Moguće je putovanje u inozemstvo u slučaju kada crta prelazi iz unutrašnjosti šalice preko ruba na vanjsku površinu. Ukoliko je, pak, crta prepuna točaka ili presjecena dugim linijama - vjerojatne su neugodnosti na putu. Ako je ravna, okomita crta ispresjecana vodoravnim crtama - tada trebate utvrditi gdje je uzrok problema. Broj presjecanja crte i njihova udaljenost od dna šalice ukazuje na približno vrijeme i količinu neugodnosti. Vodoravne crte koje su isprekidane od dna šalice prema krajevima - na niže - znače da su nedaće su iza vas, prema vrhu - nedaće vas tek očekuju. Crta, presječena na polovini ukazuje na neki sudbinski dogadjaj, preokret ili nesretan slučaj. Zakrivljene crte predskazuju nedaće koje spriječavaju uspjeh, odnosno ukazuju na činjenicu da se kroz život krećete nepravilnim putem. No, ako zakrivljena linija završava ravnom crtom - tada to označava sreću nakon razdoblja stradanja. Vrlo tanka isprekidana crta (kao da se sastoji od točaka) - predskazuje dugu i napornu borbu sa preprekama. Isprekidana crta usmjerena prema vrhu šalice - morat ćete u više navrata promjeniti svoj život. Vodoravne crte u obliku duge - mogu otkriti put do skrivenog neprijatelja. Brojne kose crte upozoravaju na oprez. Takozvane cik - cak crte označavaju zabavu.
CRV
U vašim poslovima došlo je do zastoja. Počeli ste sumnjati u ispravnost svog načina života. Nesigurni ste u sebe, ljudi vam onemogućavaju napredak u poslu i intimnom životu. Iskrivljen crv - vaše unutarnje stanje daleko je od normalnog, nalazite se na granici nervnog sloma. Pri vrhu šalice - vaš položaj može se pogoršati zbog pasivnosti. Po sredini šalice - kućanski poslovi i osoban život narušen vam je zbog zlobe i ravnodušnosti. Na dnu šalice - trgnite se dok je još vrijeme!
CVIJET
Ispunit će vam se želje.
ČAJNIK
Ako je ovaj simbol blizu drške, imat ćete neko zadovoljstvo u kući, dok na dnu šalice ukazuje na svadju i ljutnju ili propuštenu priliku tijekom značajnog susreta. Jedan slučajan susret može bitno izmijeniti vaš život.
ČAMAC
Naći ćete utočište kada vam bude potrebno. Vlastito putovanje ili dolazak gostiju iz daljine. Pokušajte planirati izlaz i odstupnicu iz svake situacije. Provjerite vlastito financijsko stanje. Razmislite o "crnim danima". Prema vrhu šalice - poduzeće u kojem radite na rubu je kraha, pa potražite novi posao. Po sredini šalice - u obitelji je na djelu tzv. sukob generacija. Na dnu šalice - poželjet ćete pobjeći od problema i ljudi, koji vas okružuju.
ČAPLJA
Slijedi novost, nakon koje ćete biti prisiljeni poduzeti neke korake. Čaplja sa kljunom prema vrhu - uspješan ishod, materijalni dobitak, ugodno poznanstvo. Na vrhu šalice - iskoristite povoljnu situaciju i brzo pokrenite svoje poslove. Po sredini šalice - situacija unutar obitelji zahtijeva odlučno djelovanje. Na dnu šalice - ne upuštajte se u financijske aktivnosti zajedno sa partnerom. Obrnuta figura - potreban je oprez!
ČAŠA
Uspješan završetak nekog posla, dok prevrnuta figura znači suprotno. Pri vrhu šalice - klijent je zašao u intrige, čiji je ishod neizvjestan. Po sredini šalice - obratite pažnju na stanje unutar obitelji, zbog mogućih svakodnevnih neugodnosti. Na dnu šalice - osobni život klijenta nije ružičast, pa jedva sakriva buru osjećaja.
ČAŠICA
(Mala za žestoki alkohol) - Bez obzira što vas trenutno nitko ne ugrožava - vaša situacija nije posve stabilna. Nešto nevidljivo nastoji se umiješati u vaš život. Obrnuta figura - pozabavite se vlastitim zdravljem. Ukošena čašica na bok - možda ste već oboljeli ili se to dogodilo nekom vašem rodjaku. Prema vrhu šalice - izgledni su nepovoljni dogadjaji u vašem poslu. Na dnu šalice - potreban vam je odmor.
ČAVAO (EKSER)
Zloba i nepravda. Kuća vam je u opasnosti. Neparan broj čavala - opasnost vam prijeti od muške osobe. Paran broj čavala - opasnost prijeti od ženske osobe. Na dnu šalice - šteta može biti velika, pa zaštitite svoju uštedjevinu i imovinu.
ČEKIĆ
Moći ćete se izboriti sa poteškoćama, po metodi: pogriješi, pa ispravi.
ČEŠALJ
Ne miješajte se u stvari, koje vas se ne tiču.
ČETKA
Znak manjih neugodnosti. Mogući su seksualni problemi. Pri vrhu šalice - klijent će razmišljati o ljubavnoj romanci na poslu. Po sredini šalice - nedaće u obitelji, kao posljedica razlike u temperamentu supružnika, a zatim i nezadovoljstva. Na dnu šalice - objekt vaših seksualnih maštanja za sada je nedostižan. Četka uz figuru palice - teško kontrolirate svoje postupke i osjećaje.
ČIGRA
Brige, mnoštvo malih poslova, naizmjenični susreti i rastanci. Budite oprezni i u financijskim stvarima. Izgledan je susret sa privlačnom, ali nepouzdanom osobom. Po sredini šalice - svakako se odmorite, kako ne bi narušili zdravlje. Obrnuta figura - predstoji promjena djelatnosti ili svadja sa starim prijateljem.
ČIZMA
Vanjske okolnosti mogu nepovoljno utjecati na vas i oslabiti vašu volju. Prema vrhu šalice - nemojte se družiti sa kriminalcima ili kažnjenicima. Izbjegavajte kontakte sa vojnim osobama i policajcima. Po sredini šalice - ne odgovarajte na provokacije u obitelji. Izbjegavajte krajnjosti. Na dnu šalice - nemojte silom ili grubim riječima riješavati probleme. Ako je čizma okrenuta od drške tada može ukazivati na gubitak posla ili samo premještaj. Pocijepana čizma ukazuje na sramotu i neuspjeh koji vam prijeti. Moguć je odlazak na duže putovanje ili dolazak važne osobe sa puta. Par čizama označava da je izgledan susret sa osobom, koja vam je vrlo slična.
ČOVJEK
Glava sa suknjom označava ženu, dok glava sa dvije crte slične nogama predstavlja muškarca. Osoba sa kapom na glavi upozorava na opasnost da će vam neki veseljak naštetiti u poslu. Pri vrhu šalice - budite oprezni na poslu. Po sredini šalice - budite oprezni u kući. Na dnu šalice - budite oprezni u blizini kuće. Ova figura u blizini ZMIJE ili PSA - znači da vam veseljak može doista silno naštetiti. Lik muškarca koji jaše na konju ili nekoj drugoj životinji predstavlja uvaženog čovjeka, koji će vam učiniti neku uslugu u trenutku kada se tome ne nadate. Figure tri muškarca smještene jedna za drugom obećavaju visok položaj u društvu ili firmi, te odgovarajućim prihodima (ukoliko je lik ženski). Ako se figura muškarca nalazi blizu drške, znači da će vas netko posjetiti. Muška figura s ispruženim rukama označava neke poklone. ŽENA - u gornjem dijelu šalice znak je sreće i zadovoljstva. U donjem dijelu označava ljubomoru. Više žena su znak ogovaranja, dok je gola žena znak sramote koju ćete doživjeti. Ženska osoba koja drži štap u ruci označava koketu, zavodnicu i osobu koja nanosi žalost muškarcima. Žena pokraj cvijeta je iskrena prijateljica. Ukoliko se nalazi pored ruže tada se to odnosi na ljubavnicu mladog muškarca. No, tulipan u blizini ženskog lika predstavlja opasnu osobu. Figura žene koja skače sa konja ili neke druge životinje predstavlja ludost (odnosno silazak s uma) od strane nevine djevojke ili, pak, neke dame.
ČUDOVIŠTE
Upozorava na okolnosti, koje prijete poslovima i zdravlju klijenta. Pri vrhu šalice - netko u poslu ili trgovačko - financijskim aktivnostima vam želi naškoditi. Po sredini šalice - obiteljska sreća se može uništiti u svakom trenutku, neki neprijatelj radi protiv vas. Na dnu šalice - zle sile nalaze se u samom klijentu, što dovodi do samouništenja.
ČVOR
Nepovoljan znak. Zamršena situacija u kojoj se ne snalazite. Možda imate probleme u poslu. Nije isključeno da vas savjetuje jedna neiskrena osoba. Prema vrhu šalice - nemojte ogovarati nikoga na poslu. Po sredini šalice - u ljubavi nije sve kako treba, moguća je nevjera. Na dnu šalice - donijet ćete pravilno riješenje i izvući se iz teške situacije. Pokraj figure ZMIJE - varalica vas je spreman uhvatiti za grlo, a uz to spletkari protiv vas.
DALEKOZOR
Ne miješajte se u stvari koje vas se ne tiču.
DASKA
Vaš položaj trenutno je nestabilan.
DELFIN
Napustit će vas staratelj, zastupnik ili zaštitnik.
DEMON
Opasnost. Čuvajte se lažljivaca.
DEVA
Bogatstvo. Ako se na devi nalazi čovjek - bogaćenje se može očekivati u skoro vrijeme. Količina grba na devi pokazuje broj dana, sedmica ili mjeseci kada će doći do bogaćenja. Na dnu šalice - ne pričajte nikome o svojim uspjesima. Tamna, jednogrba deva u blizini ručke - prijevremena radost može uništiti posao.
DIM
Predstoji vam sudjenje, ostavinska rasprava ili nešto slično.
DINJA
Neugodna novost, koju ćete uskoro saznati. Saznat ćete da osoba prema kojoj ste se dobro odnosili - priča laži o vama. Bili ste neoprezni i pretjerano samoljubivi. Na dnu šalice - jedna će vas vijest posve oneraspoložiti.
DIVLJE ŽIVOTINJE
Opasnost vam prijeti od prijatelja.
DJETE
Lik djeteta može označavati krštenje ili kumstvo.
DJETELINA
Očekuje vas sreća u ljubavi.
DNO ŠALICE
Ako je dno sasvim crno, označava bogatstvo; ako je prazno, znak je siromaštva i loših vremena.
DUGA
Opasan neprijatelj.
DUGME
Možda ćete izgubiti jedan dragi ili važan predmet (dakle, suvenir ili dragu uspomenu).
ĐAVAO
U pravilu predstavlja figuru sa izraženim rogovima (sa repom ili bez njega). Imat ćete sreće na kocki. Prema vrhu šalice - izgledan vam je kratkotrajan uspjeh u sumnjivim poslovima, u kocki, igri, pa biste se morali na vrijeme zaustaviti. Po sredini šalice - nedavno ste uradili neke manje pogreške, koje želite sakriti i sačuvati samo za sebe. Blizu ručke - očekujte ubrzo manje neugodnosti. U neposrednoj blizini MJESECA ili JEZIKA - označava krupne neugodnosti, spletke i izdaju.
FENJER
Slijedi ugodna promjena u vašem životu.
FRIZURA
Jedna osoba, koja se svakodnevno nalazi u vašoj neposrednoj blizini sprema vam velike i različite neugodnosti. Ukoliko kosa štrči u vrh - uskoro će započeti neugodnosti, dok prema dnu označava da su neugodnosti već započele. Prema vrhu šalice - zbog nekih intriga imat ćete probleme sa rukovodiocima. Po sredini šalice - ne svadjajte se sa ukućanima, jer to može prerasti u skandal. Na dnu šalice - ostali ste bez snage i nemirni u duši.
FRULA
Izgubit ćete dragu uspomenu iz djetinjstva.
GALEB
Željno očekivana vijest nije onakva - kakvoj se klijent nada, pa će saznati o nepovoljnom razvoju dogadjaja. Velika figura galeba iznad glave - označava da neki poznanik kleveće i blati klijenta. Galeb pokraj figure ribe - manje ugodna novost.
GITARA
Sreća u ljubavi.
GLAVA
Glava sa suknjom označava ženu, dok glava sa dvije crte slične nogama predstavlja muškarca. Glava sa jednim okom ukazuje na lažna obećanja. Glava ili lik psa pokraj čovjeka označava prijatelja na kojeg se možete osloniti. Glava ili lik psa pokraj kruga sa grančicama nesumnjivo ukazuje na vjernost od strane bračnog partnera. Obris glave može značiti poznanstvo sa utjecajnim osobama ili želju popularne prijateljice da vas vidi nakon dužeg vremena. Na vrhu šalice - uskoro slijedi susret i novo poznanstvo. Po sredini šalice - do poznanstva je vec došlo, ali još niste svjesni koliko će to utjecati na vašu sudbinu u budućnosti. Na dnu šalice - svakog dana možete očekivati vrlo važzan razgovor, pa se nemojte opustiti. Glava sa nosom usmjerenim prema dnu šalice - ukazuje na nedaće, dok glava sa nosom usmjerenim prema vrhu šalice - predskazuje uspjeh. Glava pokraj ručke upozorava na duge i zamorne razgovore, koji na koncu mogu biti korisni.
GLJIVA
Označava rast i napredak, a možda i novi dom. Uz rub šalice - promjena u životu, selidba ili dobitak, u dnu šalice - izvući ćete se iz neugodne situacije. Nekoliko gljiva, medjusobno sraslih - veselje, zabava, odmor, radosno putovanje. Velika gljiva sa šeširićem naGNJEZDO
Selidba u veći stan u bliskoj budućnosti.
nižšze - budite umjereni u jelu i picu. žš
GRABLJE
Proturiječan znak, pa sa jedne strane upozorava na moguću bolest, dok sa druge strane ukazuje na poboljšanje financijskog stanja, čak i zgoditak, što je vidljivo iz položaja grablji - prema vrhu - pozitivno, a prema dnu - negativno. Pokušajte srediti svoj život i, ako treba, nešto promijeniti.
GRANA
Vi ste pomalo uvučeni u sebe, pravedni i hladnokrvni. Ako se grana nalazi iznad figure glave - sa vama se treba odnositi vrlo oprezno, jer ste katkada vrlo lukavi.
GRM
Odgoda nečeg započetog. Nešto uporno i dosadno stoji na putu do uspjeha. Prema vrhu šalice - poslovne aktivnosti. Po sredini šalice - obiteljske ili ljubavne (ne)prilike. Na dnu šalice - vaša nemoć i slabost može uzrokovati odgodu poslova. Grm pokraj ZUBA - odgodite sve poslove na neko vrijeme. Grm pokraj OKA - čuvajte se crnomagijskog djelovanja.
GROB
Ako je na dnu šalice, označava smrt u obitelji; sa strane znači smrt izvan kuće. Pokraj kreveta - teška bolest. Otvoreni grob - neki zlobnik uskoro će vas uznemiriti.
GUSAN (GUSAK)
Očekuju vas manje neugodnosti sa osobom od koje zavise neki vaši poslovi. Nepopustljivost u medusobnim odnosima mogla bi dosegnuti vrhunac. Morate biti strpljivi i ne odgovarati na provokacije, pa će se sa vremenom sve popraviti.
HALJINA
Zbog neraščišćenih računa u firmi - ukazat će vam se prilika za napredovanje.
HARMONIKA
Vaše povjerenje bit će zloupotrebljeno.
HLAČE (PANTALONE)
Ova figura ukazuje na neugodnosti koje će doživjeti osoba, koja nosi hlače, vjerojatno muškarac ili žena, koja je muškobanjasta. Nekoliko hlača - ne trebate se plašiti, sve će se popraviti. Ako je jedna nogavica zamjetno kraća od druge - vjerojatno je daleko putovanje, povezano sa velikim izdacima.
HRAST
Pobjeda, trijumf. Manje svadje i nesporazumi na poslu ili u kući uskoro će prestati. Hrast na dnu šalice - bez obzira na spokojan život - plašite se budućnosti.
IGLA
Ovu figuru prepoznat ćete po ušicama. Moguće su neugodnosti zbog ili nakon jednog susreta. Možda se od nekud pojavi vaš stari znanac, koji nikada nije bio dobronamjeran prema vama.
IKONA (SVETA SLIKA)
Ljutina zbog tudjeg propusta, koji vam je nanio štetu.
INSEKT (KUKAC)
Vjerojatno ste vrlo sitničavi i kritizerski raspoloženi, pa se zbog mnogo čega vrlo lako vrijedate. Nekoliko kukaca zajedno - bolje da ne proričete ovoj osobi. Očekuju vas manje brige.
JABUKA
Zaljubljivanje ili ljubljenje na pomolu. Dobit ćete anonimno pismo ili poruku. Pa, ipak, ovo je znak upozorenja. Klijent je zbunjen, pa se mora sabrati i jasno znati što želi od drugih ljudi. Vrlo je vjerojatno da mu netko predlaže neki posao, a posrijedi je prijevara ili izdaja. Pri vrhu šalice - ne prepuštajte se na milost i nemilost drugim ljudima, koji vas mame na vrlo opasnu avanturu. Po sredini šalice - zaštitite ukućane. Na dnu šalice - ne poduzimajte to, što ste naumili, jer ćete nanijeti štetu svojoj obitelji.
JAGODA
Povoljan znak. Klijent može očekivati povišenje osobnog dohotka ili neočekivani zgoditak. Ukoliko jagoda nalikuje na višnju ili trešnju - tada slijedi ugodno poznanstvo. Pri vrhu šalice - uspjeh u karijeri i poslovima. Po sredini šalice - red u obitelji. Na dnu šalice - došlo je do "zahladjenja" u intimnom životu klijenta.
JAHTA
Okruženi ste zlobom i zavisti.
JAJE
Napredak, uspjeh ili plodnost. Jaje u nečijoj ruci - neoprezne riječi mogu naštetiti klijentu. Jaje pokraj figure kuće ili drva - dobre okolnosti za početak novih poslova. Na vrhu šalice - napredak u poslu i karijeri. Po sredini šalice - radost u kući, ugodna novost. Na dnu šalice - klijent čeka pogodan trenutak kada će riskirati i, naravno, profitirati!
JATO PTICA
Previše se ljudi miješa u vaše poslove.
JEDRO
Novost, koju očekujete, prije vas su saznali neki drugi ljudi. Možda ćete pogrešno djelovati ili, pak, imati neugodnosti. Prema vrhu šalice - izgledne su trgovačke ili financijske aktivnosti. Po sredini šalice - poteškoće u odnosima sa drugim ljudima. Na dnu šalice - morat ćete još pričekati na željenu novost. Dva jedra, jedno (svjetlo) do drugog (tamnog) - primit ćete dvije vijesti, jednu istinutu, a drugu lažnu. Nekoliko jedara zajedno - broj dana ili sedmica do primitka vijesti.
JELA
Ukoliko se bavite umjetnošću, imat ćete uspjeha. U nekim slučajevima može označavati bolest majke ili bake. Možda će vas uskoro prevariti ljudi, kojima ste se povjeravali. Neugodnosti u poslu (osim, umjetničkog rada), sumnjive financijske okolnosti. Nekoliko jela u neposrednoj blizini - uskoro očekujte neugodnosti, one su, zapravo, već započele, ali ih još niste svjesni. Jela na dnu šalice - odlučni ste. Jela sa vrhom usmjerena na niže - uspjet ćete savladati poteškoće.
JELEN
Druženje sa uglednom osobom. Vaše blagostanje može brzo nestati, premda trenutno nemate razlog za zabrinutost. Prema vrhu šalice - neodredjeni ste i nesigurni u poslu, osobito kada je u pitanju budućnost. Po sredini šalice - u kući je sve u redu, iako vas razdražuju povremeni nesporazumi i svadje. Na dnu šalice - crv sumnje može prerasti u noćnu moru, ako se ne urazumite na vrijeme. Nekoliko jelena zajedno - očekuju vas normalni odnosi sa okolinom. Pokraj figure MASKA - pojavit će se konkurent u vašem osobnom životu. Ako jelen ima mnogo rogova - pogledajte tumačenje pod pojmom ROG.
JEZIK
Nagovještava da ćete ogovarati osobu koja vam je pomogla u karijeri. Ona će to saznati, pa će vam biti neugodno. Pri vrhu šalice - intrige dolaze iz daleka. Po sredini šalice - zlobnici se skrivaju u kući ili negdje blizu. Na dnu šalice - vaše neoprezne riječi pred drugima - stvorile su vam nove neprijatelje. Nepovoljan utjecaj jezika ublažava se figurom Uha - u neposrednoj blizini.
JEŽ
Stalne poteškoće na poslu i unutar obitelji. Neugodno poznanstvo. No, ova figura može imati i pozitivno značenje, kada su u pitanju manji pokloni od strane kolega ili rodjaka, te pronalazak stvari, za koju ste smatrali da je nestala. Neočekivana posjeta poznanika donijet će vam najprije brige, a zatim vrlo povoljnu ponudu.
KAMILICA
Sumnjate i nesigurni ste u sebe i vlastite sposobnosti. Prema vrhu šalice - nikako vam ne uspjevaju poslovi. Sa mnogo zakašnjenja ostvarit ćete ono što ste naumili. Po sredini šalice - u obitelji vlada privremeno zatišje, kao pred buru. Na dnu šalice - zbog neodlučnosti i melankolije izgubit ćete prijatelja, prema kojem niste ravnodušni.
KANDŽA
Znak velike opasnosti.
KAPA
Po sredini šalice - vjerojatne su neugodnosti sa pravosudnim organima. Na dnu šalice - moguć je dugotrajan sudski proces zbog imovine ili financija. Prema vrhu šalice - duge i dosadne rasprave sa nekim kažnjenicima. U blizini ručke - u prošlosti ste narušili neke propise, što je kažnjivo.
KAP(LJICA)
Rijetko se susreće pojedinačna kap. Ako se nalazi ispod neke druge figure - tada pojačava djelovanje na vas i, obrnuto. U blizini figura koje se odnose na blagostanje - količina kapi ukazuje na veličinu dobitka ili gubitka.
KAVA
Gosti su na putu i uskoro će doći do vas.
KAVEZ
Oslobodit ćete se suvišnih briga.
KIŠOBRAN
Morat ćete naći utočište. Ako je kišobran otvoren znači da ćete ga naći. Opasnost.
KLJUČ
Poslovi koji su zaostali uskoro će se pokrenuti s mjesta. Ukoliko dobro uočite sve mogućnosti, imat ćete uspjeha u poslu koji namjeravate započeti. Pred vama će se otvoriti mnoga vrata. Jedan stariji gospodin će vam pomoći u poslu. Nekoliko ključeva blizu dna šalice upozoravaju na kradju ili opasnost. Po sredini šalice - uskoro ćete upoznati pravo lice jedne bliske osobe. Ključ pokraj figura KUĆA, DRVO i PTICA - vaše financije su u opasnosti zbog jedne osobe. Ključ u blizini OGRADE, KAMENA i ŠTITA - predskazuje novo poznanstvo, koje će pripomoći vašem uspjehu. Ključ u ruci - pomoć prijatelja.
KLJUČANICA
Osoba kojoj proričete je neiskrena. Nju ne zanimaju vlastiti poslovi, već jedno lice o kojem ne želi pričati. Prema sebi je ravnodušna, dok prema tom licu gaji vrlo snažne osjećaje. Možda je u pitanju ljubavna drama osobe kojoj proričete ili, pak, pretjerana briga o bliskom čovjeku.
KNJIGA
Otvorena knjiga može označavati sudjenje, a zatvorena naporno učenje, istraživanje ili tešku obranu na sudu. Potrebna vam je stručna pomoć. Prema vrhu šalice - nejasnoće u vezi sa poslom i zaradom. Po sredini šalice - teško je odrediti odnose sa ljudima, svidja vam se istovremeno nekoliko njih, pa ne znate sa kime se povezati. Na dnu šalice - vrijeme razmišljanja ističe - trebate donijeti bilo kakvo riješenje. Pokraj figure oštrih predmeta - netko od bliskih ljudi želi vam nametnuti svoju volju.
KOFER
Putovanje, odlazak. Kod klijenta je došlo do zastoja i granice, koju ne može prekoračiti. Možda se radi o stvaralačkoj krizi ili, pak, o umoru, koji se godinama sakupljao. Pri vrhu šalice - moguće je da će klijent provesti vikend sa osobom suprotnog spola. Po sredini šalice - odmor u krugu obitelji ili prijatelja. Na dnu šalice - klijentu je potrebno usamljivanje i pusto mjesto gdje će srediti vlastite misli i povratiti mir u duši.
KONJ
Konj u galopu je znak dobrih vijesti, najčešće od voljene osobe. Samo glava konja predskazuje novu ljubav koja je na pomolu. Prema vrhu šalice - označava putovanje. Po sredini šalice - odlazak na odmor ili piknik. Na dnu šalice - očekujete neku važnu vijest ili sami trebate nekome saopćiti nešto značajno. Konj sa propetim nogama i kopitima u vis - moguće su prepreke na putu. Konj sa konjanikom - vijesti su već na putu, pripremite se za donošenje riješenja. Jedan svjetao do drugog, tamnog konja - budite oprezni, sve se može promijeniti u samo jednom trenutku.

Post je objavljen 15.04.2006. u 18:10 sati.