Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nerad

Marketing

BATIDA

Nezavisna glazbena etiketa DOP Records nakon otkrivanja i promoviranja novih izvođača Ramireza, Lollobrigide, Quasarra, revitaliziranja karijere Svadbasa, predstavljaju nove pulene - zagrebački pop sastav Batida. Kao i ostale spomenute izvođače, njihov će diskografski debi album objaviti u koprodukciji s Menartom.

Kao što kažu u promo materijalu prilikom upoznavanja s Batidom:
"Radi se o spoju glazbe, filma i kazališta.
Radi se o direktnom udarcu na učmalost i sterilnost pop glazbe.
Radi se o popunjavanju praznine po pitanju visokokvalitetnih pop bendova na domaćoj glazbenoj sceni, nastaloj nestankom Jinxa.
Radi se o putovanju vremenom i prostorom do susreta s glazbom i članovima B 52`s.
Radi se o komunikativnoj, razbibrižnoj, veseloj i šarolikoj skupini muzičara koji uživaju status audio vizualne atrakcije.
Radi se o pop bossanovi 21. stoljeća.
Radi se o prvom hrvatskom "tropicalia" bandu.
Radi se o završenim ili još uvijek aktivnim studentima Akademije Dramskih Umjetnosti, Muzičke Akademije i drugih odnosnih institucija koji ne robuju institucionalizmu, nego svojoj kreativnosti i maštovitosti."

Grupu Batida predvode: jedna od posljednjih prirodnih plavuša hrvatske glazbene scene, profesorica ruskog i poljskog, poliglota, profesionalna glumica - front žena, zanosna ZIZ. Ona je pjevačica maznog glasa i začudnost benda, članica Schrmtz teatra, Zvonka i Gradskog Ureda za Kulturu i Nove Grupe, plesačica capoeire - brazilske borilačko-plesne vještine. Njen muški pandan i mastermind Batide je Milton, pjevač, gitarist, profesionalni glumac i autor.

Milton objašnjava porijeklo imena grupe: "Batida na portugalskom označava udarac bilo koje vrste, a može se prevesti i kao ritam ili groove. U užem smislu označava specifičan način sviranja klasične gitare karakterističan za Brazil, kojeg je u usavršenom obliku proslavio Joao Gilberto,"King of bossa nova". Radi se o čupkanju žica sa uglavnom 4 prsta, kojom se dobivaju prepoznatljive "bossa"harme, gdje su prsti u okomitom položaju u odnosu na žice."

Prvi singl grupe bit će pjesma "Uspomena" (DOP Records/Menart) čije se lansiranje u eter sprema tokom travnja, a slijedit će je i zanimljivo video uprizorenje tokom svibnja.
Radi se o jednoj od pjesama koja će najaviti Batidin debitantski album "Još jedan dan..." predviđen za objavljivanje u koprodukciji DOP Records i Menart - do kraja tekuće diskografske godine. O točnim datumima objavljivanja singla, video spotova, koncerata, albuma, bit ćete detaljno informirani.

Grupa se trenutno nalazi u Ater studiju gdje pod producentskim ravnanjem Maria Krnića party snimaju materijale predviđene za debitantski album.

Post je objavljen 11.04.2006. u 17:44 sati.