Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/komunjarakriticar

Marketing



Alone in the Dark (Uwe Boll)

Film se moze opisati vrlo jednostavno - SRANJE! Ali, eto, srati cu malo :)

Alone in the Dark je legendarna horror igra, kao i u dosadasnjih 99.9% lucajeva film nije niti blizu igre. Prvo izmjene cijelu pricu pa sam film uopce nema veze sa igrom(osim imena koji se prodaje) i naravno prema onima koji nisu igrali istoimenu igru, ona im djeluje glupo.

Cijeli film je sjebao jedan i jedini redatelj Uwe Boll kojemu nije jasno da ne zna. Dosad je napravio House of the Dead koji je prema istimenoj igri, i nije bilo dovoljno da se film nadje na 15. mjestu najgorih filmova svih vremena na IMDB-ovoj listi, kreten Uwe mora se ne daje.

Isao sam na satove rezije i s pravom mogu pljuvati po njegovom radu. Kao prvo i najociteje jest da mu svaka scena pocinje sa kadrom lokacije, i kamera lagano ide prema dolje, to je toliko ociteo da je iritatno. Najbolja rezije jest kada mi gledatelji uopce ne razmisaljmo o njoj, kada sve djeluje realno ili kada rezija ima smisla, kada svki kadar nesto govori. To je umjetnost.

Druga stvar koja je totalni promasaj jest pocetak filma. Naime, uvod u pricu traje modza 5 minuta, a kasnije scene su toliko razvucene da to nema smisla. Postoji scena kada se glavni lik(C. Slater) bori protiv nekog nadljudskog bica tj. covjeka, ta scena je toliko losa da nije smijesna(kada je nesto lose smijem se, ali ovo je zalosno). Glazba nema veze s situacijom, pokreti glumaca takodjer, i naravno rezija, izbor kadara nemaju veze s vezom. U jednom trenutku imamo poznati nam bullet-time, onako odjednom, odjednom bullet time, nema uvoda u njega, kamera se mice kada ne treba, stoji kada se trba micati, ono, kao da je rezirao netko tko nikad u zivotu nije gledao neki film. Kao da je taj Uwe Boll mislio da ce bullet time biti cool kao u Matrixu. Treca stvar je scenarij, dijalozi su uzasno glupi i besmisleni, al nema smisla vise analizirati ovo govno. A atmosfera, koja atmosfera? Nema je! Gluma je pak za prolaznu ocjenu.

Mozda nije najgori, ali je toliko los da cete izdrzati 20 minuta(kao ja i krtichar), cak i ako se nimalo ne kuzite u film ovo ce vam biti sranje, jednostavno se osjeti kako je lose.

I jos jedna stvar, Uwe Boll ce rezirati film prema jednoj od najpolularnijih igara - FarCry, Potpisite peticiju OVDJE i molite se da odustane ako vam je imalo stalo do spometute igre.

OCJENA 0/10

Post je objavljen 09.04.2006. u 11:16 sati.