Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/horugvica

Marketing

Projekt «Djeca+igra=osmijeh» donio 4. a razredu OŠ Rugvica novi kompjuter

Posjeta Caritasovom domu u Oborovu dvostruko nagrađena

Na inicijativu učenica 4. a razreda Osnovne škole Rugvica – Petre Bičak i Martine Soldo, njihov razred organizirano je 25. siječnja posjetio korisnike Caritasovog doma u Oborovu. Akciju su nazvali «Djeca+igra=osmijeh», a osmislili su i prigodni program kako bi korisnike Doma u Oborovu što više razveselili – pripremili su točke iz ritmike, mažoret nastup, recitacije, igrokaze, lutkarsku predstavu, pričanje viceva i „atletski ples“, a organizirali su i prikupljanje igračaka. Prilikom posjete učenici su donijeli vodene boje, tempere, flomastere, kolaž te zajedno s korisnicima izrađivali crteže. Sva ta događanja kolege iz razreda Vedran i Tihana snimali su kamerom, a učiteljica Danijela Klajn fotografirala je digitalnim fotoaparatom.
Nakon nepuna dva tjedna od posjete ponukani raspisanim natječajem T-coma za područje čitave Republike Hrvatske za «Naj dobrice razreda ili pojedinca» odlučili su prijaviti svoj projekt „Djeca + igra= osmijeh“, njihovo dobro djelo. Prikupili su sve što je bilo potrebno za natječaj: fotografije, prezentacijski CD (izradila ga je učiteljica), snimljeni film (snimali i montirali učenici iz razreda), opis kako smo planirali i ostvarili dobro djelo. I doista njihovo dobro djelo bilo je prepoznato – osvojili su nagradu! Četvrti a razred nagrađen je računalom, majicama, kapama i rokovnicima. Njihovi osmjesi prilikom otvaranja poklona potvrdili su da je dobro činiti dobro, osobito kada djeca žele činiti dobro drugoj djeci.
Krajem ožujka učenici su uputili pismo zahvale i zajedničku fotografiju razreda s našim potpisima T-comu. Nagrada je objavljena i na Internetu, na stranici T-portala, tako da o njihovom dobrom djelu mogu svi pročitati. Upućuju veliko hvala T-comu na nagradi, a ovom prilikom pozdravljaju i sve štićenike i djelatnike Caritasa s porukom «Posjetit ćemo vas uskoro!».
Učenici OŠ Rugvica

Post je objavljen 06.04.2006. u 14:21 sati.