Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

muče li vas hemoroidi?

MySpace Layouts

Ako Vas je naslov naveo na razmišljanje o tome što su to hemoroidi , možete se smatrati sretnim predstavnikom manjeg dijela populacije koja nema iskustva s ovim, uistinu neugodnim zdravstvenim problemom.Ukoliko ipak niste taj sretnik ,evo malo savjeta kako olakšati tegobe.

HEMOROIDI su veći ili manji čvorići proširenih vena, na granici kože i sluznice, pri analnom otvoru.Image Hosted by ImageShack.us

Mogu bitivanjski, vidljivi oko analnog otvora ili unutarnji. Najčešće su tegoba ljudi srednjih godina i postoji podatak da od nje boluje gotovo polovina populacije u starosnoj dobi do 50 godina.

Postanak hemoroida tumači se lokalnim venskim zastojem krvi, do kojeg dolazi od pritiska tvrde stolice na krvne žile .
Za ovu bolest postoji i prirođena naslijeđena sklonost, a njenom razvoju pogoduju kronični zatvor, učestali proljevi, kao i sve promjene koje vrše pritisak na vene u maloj zdjelici( trudnoća, sjedenje i sl.)

LIJEČENJE HEMOROIDA je simptomatsko, što znači usmjereno ka uklanjanju neugodnih simptoma svrbeža, pečenja, boli i pritiska.Ublažavanje tih simptoma uglavnom se provodi primjenom različitih čepića i masti za hemoroide, od kojih su neke, zbog sadržaja kortikosteroida, smiju upotrebljavati samo kroz kratko vremensko razdoblje.
Budući da je izbor sredstava za ublažavanje tegoba prepušten vama ostavljena vam je mogućnost da izaberete između sintetskog i prirodnog sredstva. Mislim da je prirodno sredstvo uvijek bolji izbor , zato evo jednog koji je prirodni pčelinji proizvod, koji ne sadrži kortikosteroide i stoga nema ograničenja u duljini uporabe: HEMOPROPIN -mast
Image Hosted by ImageShack.us

djeluje tako da pospješuje zacjeljivanje oštećene sluznice i olakšava neugodne simptome uzrokovane hemoroidima( bol, pečenje, svrbež). Glavna djelatna komponenta masti je propolis koji u kombinaciji s tinkturom kamilice ima izrazito protuupalno djelovanje.

Post je objavljen 06.04.2006. u 19:03 sati.