Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beerlover

Marketing

Pivo dana! Gösser tamni!

Image Hosted by ImageShack.us
Dugo me nije bilo, al' vraćam se natrag svom omiljenom hobiju. Pivo koje recenziram poznato je svakom pravom pivopiji. Riječ je o klasiku na našem tržištu, premda slabije zastupljenom, al' svatko tko zna cijeniti dobro pivo, sigurno je ovo pivo je više nego jednom popio!

Krenimo dobro poznatim redom. Boja ovog piva je crvenosmeđa, izrazito topla nijansa boje koja savršeno pristaje osobinama Gössera. Kruna je nešto istaknutija i tipično postojana, kao što priliči tamnom pivu. Kad pomirišete tamni Gösser osjetit ćete najistaknutiji karamel ikad. Nema pive koja ima tako naglašen karamel i za svakog pivoljupca željnog iskustva ovo je pravi izbor za učenje! Aroma je predivna, doslovce se topi u ustima. Slatkasti karamel sa primjesama čokoladnog okusa. Njami! Što se tiče alkohola, volumen koji krasi ovo pivo iznosi 4,5%. Za nekog puno, za nekog malo. Ako pogledamo Irce reći ćemo da je prosječno, pogledamo li naša tamna piva, rekli bismo da spada među slabija piva. Tri riječi ga najbolje opisuju, a to su blago, nježno pitko. K'o svila na jeziku!

Uvijek kad imate prilike naručite ga. Prerijetko je zastupljeno s obzirom na svoje kvalitete. Svatko tko ga dosad nije kušao, neka pohita u najbliži birc koji ga poslužuje i napije se ovog nektara. Nije irski, al' ne sumnjam da se nijedan Irac ne bi posramio guštati u ovom pivu. Usporedimo li njihov Guinnes sa Gösserom, moram priznati da mi se Gösser više sviđa. U usporedbi sa Murphy'sem ipak gubi bitku. No, treba naglasiti, usporedbe se odnose na verzije prisutne na našem tržištu! Ne sumnjam u puno bolje osobine izvornih piva. Bilo bi ih zanimljivo kušati u njihovim izvornim verzijama.

Ipak mu zamjeram finiš. Nemojte si dozvoliti i predugo čekati sa ovim pivom jer se pred kraj otpušta previše karamela i postaje preslatko. Radije naručite dva puta po 3dcl pa ga brže popijte, nego da uzimate 5dcl i onda vam odstoji pa vam se sav talog polegne. Na kraju će vam sav taj silni šećer uništiti volju za naručivanjem novog. Meni se desila takva greška pa sam morao ostaviti dva il čak tri dobra gutljaja za bacit. Nije mi bilo lako, al bolje to nego si uništiti predodđbu o vrhunskom pivu!

Cheers


Post je objavljen 06.04.2006. u 19:44 sati.