Sarma (glavno jelo),
Specijalitet makedonske kuhinje
Sastojci:
Za četiri osobe:
20 dg govedine
20 dg svinjetine
50 dg kiselog kupusa
10 dg slanine - hamburgera
20 dg suhih svinjskih rebara
5 dg riže
malo peršina
1 suha domaća kobasica
žlica mljevene crvene paprike
žlica brašna
1/2 dl ulja
žlica koncentrata rajčice
sol i papar
Opis:
Meso samljeti, dodati sitno narezanu slaninu, posoliti i popapriti. Dodati sjeckani peršin, rižu poprženu na malo ulja i crvenu papriku te sve dobro izmiješati. Listove kiselog kupusa oprati i nadjenuti mjesnom smjesom te saviti i dobro učvrstiti krajeve. Dno posude obložiti preostalim listovima kupusa i na njih posložiti sarme. Između sarmi posložiti komadiće svinjskih rebara i kolutiće suhe kobasice. Odozgo posložiti listove kupusa te sve preliti vodom i kuhati oko sat vremena na laganoj vatri. Na ulju popržiti žlicu brašna, dodati razrijeđeni koncentrat rajčice, prokuhati i preliti preko sarma. Posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći još sat do dva na temperaturi od 160 °C.
by Gastronaut.hr
Jel tko za sarmu?
Post je objavljen 06.04.2006. u 18:38 sati.