Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1bobmarley1

Marketing

HOROSKOP

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

a
stavljanje horoskopa zapravo znači izračunavanje položaja nebeskih tijela u danom trenutku, primjerice rođenja neke osobe, radi pretkazivanja njezine budućnosti.Drugim riječima, to je izrada karte jednog dana svemira,iz koje se vidi položaj planeta,a prema astrolozima, odatle se mogu vidjeti i odnosi koji vladaju između njih i utjecaj koji one vrše na karakter i sudbinu osobe rođene tog dana.

ELEMENTI HOROSKOPA

Krug zodijaka djeli se na 12 djelova kroz koje prividno prolaze Sunce i planete, a imena su dobila prije više tisuća godina, pod kojima su i danas poznate.
To su: Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe.

Znakovi se dijele prema četiri osnovna elementa na:
VATRENE (prostor)- Lav, Strijelac, Ovan
ZEMLJANE (materija)- Bik, Djevica, Jarac
ZRAČNE (vrijeme)- Vodenjak, Blizanci, Vaga
VODENE (energija)- Škorpion, Ribe, Rak

Vatreni znaci imaju impulzivan, razdražljiv i poletan pristup prema životu. Oni su inspirativni, nadahnjivački, poticajni, zanošljivi.
Zemljani znaci imaju senzualan, praktičan, duhovan pogled na život. Oni su materijalni, objektivni, istinski, realni.
Zračni znaci imaju analitički, intelektualan, racionalan stav prema životu. Oni su mentalni, duhovni, umni.
Vodeni znaci imaju senzitivan, emocionalan i misteriozan pristup životu. Oni su prije svega osjećajni, intuitivni, suosjećajni.

Prema dinamici na
KARDINALNE (glavne, temeljne) Ovan, Rak, Vaga, Jarac
FIKSNE (stalne, nepromjenjive, čvrste) Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak PROMJENJIVE (pokretrljive, nestalne) Blizanci, Djevica, Strijelac, Ribe
Kardinalni znaci su vođe. Njihova osnovna potreba je poticanje akcije. Oni žele biti pokretači, oni žele dominirati, žele sprovoditi ideje u djela.
Fiksni znaci su organizatori. Posjeduju izvjesnu tvrdoglavost. Oni su željni obveza, istrajni su i predani.
Promjenjivi znaci su prilagodljivi. Komunikacija je njihov osnovni pokretač. Vole promjene i izazove koje oni predstavljaju, ako ih to dovodi uspjehu.

SLAGANJE ELEMENATA

Dobro slaganje:

Vatra- Vatra
Vatra- Zrak
Zrak- Zrak
Zemlja- Zemlja
Zemlja- Voda
Potrebna tolerancija:
Vatra- Zemlja
Vatra- Voda
Zrak- Zemlja
Zrak-Voda
Voda- Voda

Vatra i Vatra Kad se dvije Vatre dodiruju, plamen se pojačava, razbuktava u lomaču koja izgara i gasi se, ili može osvjetliti tamu, istopiti led i strah od negativnih razmišljanja. Što će se od toga dogoditi ovisi o oboje o vezi.
Zrak i Zrak U ovoj vezi postoji malo ograničenja. Rezultat može biti duhovno, emocionalno i duševno uzdiznje.Ali oprez! Zrak može postati težak ili uskovitlan u razarajući vihor.
Zemlja i Zemlja Dodir dvije Zemlje može izgraditi visoku planinu snage i vjere. Može se roditi i neplodna pustinja.Uznemirena Zemlja često izaziva jake potrese! Izbor je na Vama
Voda i Voda Voda se ne opire Vodi- obje u suglasju teku moru sreće i zadovoljstva, no velike Vode bez kontrole mogu izazvati uništavajuće poplave. Sve ovisi o obje osobe.
Vatra i Zrak Zrak rasplamsava Vatru čineći vezu poletnom i uzbudljivom,a može podsticati strast i srdžbu. Prejaka Vatra može otežavati disanje, a prejaki Vihor može ugasiti Vatru.
Vatra i Zemlja Statična Zemlja može biti spržena Vatrom, ali nikad potpuno uništena. Vatra je u kretanju Zemljom slobodna u biranju pravca . Zemlja joj pruža osnovu za njen plamen.Ipak Zemlja može zagušiti i najaču Lomaču.
Vatra i Voda Mnogo Vode gasi malu Vatru,a velika Vatra isušuje malu Vodu. Zbog toga među nijma postoji strahopoštovanje i podsvjesno osjećanje opasnosti.
Zemlja i Zrak Zemlja je nesvjesna postojanja Zraka koji je njezin sastavni dio. Zraku Zemlja ne treba, on je ne sadrži. On je pokretan, slobodan i za razliku od nje može se zadržati nad Zemljom ili otići.
Zemlja i Voda Ova dva elementa su stvorena da se nadopunjuju. Ali suviše Vode može pretvoriti Zemlju u blato,dok prostrana Zemlja može progutati malu Vodu i uništiti je svojim dubinama.
Zrak i Voda U ovoj vezi ne postoji mogućnost izbora koji će element biti vladajući.Konačni izbor ovisi o sudbini.

ZAKLJUČAK Nadamo se da ste do sada već uočili magičnost astrologije. Znakovi horoskopa predstavljaju nagone i težnje koji su zajednički za čitav ljudski rod. Svatko od nas će u svom horoskopu pronaći svih12 zodijačkih znakova . Svatko od nas je Svemir u malom. Ono što pojedini horoskop čini jedinstvenim je poseban i neponovljiv odnos između ovih univerzalnih simbola, čime oni dobivaju karakteristiku osobnog i jedinstvenoga.



Post je objavljen 05.04.2006. u 20:45 sati.