Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suprugoljubac

Marketing

Kontraargumenti?

Poprilično me iznenađuje izostanak negativnih muških komentara na dosadašnjim objavljenim postovima jer sam, iskreno govoreći, očekivao drvlje i kamenje i po blogu i po meni, a kad ono tamo najžešći i jedini dosadašnji napad je bio kako svjesno i namjerno postove friziram na žensku stranu (i nije baš nešto, al čovjeka veseli).
Hm, friziram? A što bih trebao pisati? Možda kako muževi gotovo pa otimaju suprugama kućanske poslove. Dok oni kuhaju, peru, spremaju, peglaju, brinu se oko djece i obavljaju druge omiljene poslove u kući, supruge zavaljene u foteljama dremuckaju, gledaju televiziju ili čitaju novine. U to bi mi, možda, povjerovao jedino netko tko nije sa Ozemlja, neki ET-bloger, ali mi ovdje svi jako dobro znamo da to nije tako i da teret kućanstva uglavnom pada na leđa žena.
Pretpostavljam da upravo zato, s obzirom da se ne mogu argumentirano suprotstaviti mojim (istinitim) tvrdnjama, izostaju negativne muške reakcije. A kako previše ne držim do tradicije i starog sustava vrijednosti, još više bi me, priznajem, iznenadile eventualne pozitivne muške reakcije na ovo o čemu piskaram i što zagovaram. Ipak je to premoderno za mentalni sklop velike većine mačo mužjaka odgojenih u patrijarhalnom duhu. Ona stara kineska kaže: jedino što u životu nije podložno promjenama su promjene, međutim, ta mudra izreka pada u vodu kada su u pitanju neki muškarci koji su jednostavno nepromijenjivi (o nekima sam čak i pisao u prijašnjim postovima).
Eh, da, odgoj tj. krivi odgoj....i sad ja tu pokušavam popraviti nepopravljivo, a to im se trebalo usaditi u glavu još od malih nogu. Pa ne govore učeni ljudi bez veze da jabuka neće pasti daleko od stabla ako djeca pri odrastanju budu imala dobre uzore za identifikaciju u svojim roditeljima (primjer dobrog supruga i oca vidljiv je na gornjoj slici). Zato se iskreno nadam da moj SINiša neće biti sirovina u tom smislu kad odraste. Čak štoviše, uvjeren sam da će biti dobroćudna izraslina....
Puno pozdrava svima od suprugoljubca!wave

Post je objavljen 05.04.2006. u 19:55 sati.