Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mediterraneo

Marketing

Sve je deja-vu ; sve je uzalud!

Eto, makar ne slusam "Coloniju" ni pod razno, padose mi dok sam citao danasnju "Slobodnu Dalmaciju" na pamet stihovi njihovog ljetnog hitica. IZABRANO 36 PJESAMA ZA OVOGODIŠNJI SPLITSKI FESTIVAL,
A MEĐU AUTORIMA SE KRIJU VRLO ZANIMLJIVA IMENA - naslov je kod kojeg sam odmah znao da je nasa pjesma i ove godine odbijena od strane zirija jer ja za njih nikako ne mogu bit zanimljivo ime posto nemam para za platit, caca mi nije u nikakvoj stranci a nemam ni velike sise te naviku nosit stikle od 5000 kuna; drugim rijecima medijski i financijski sam za njih nezanimljiv. U svemu tome, normalno, o kvaliteti pjesme i izvedbe te publici koja svake godine mora slusat smece na radiju - nema ni govora...
Za one koji ne citaju "Slobodnu Dalmaciju", donosim par zanimljivih redaka koji moju teoriju potvrdjuju "do kosti". Citiram:

- "Jedno od većih iznenađenja je i pjesma bivšeg ministra turizma, te sadašnjeg direktora Hrvatske turističke zajednice, Nike Bulića, koji je autor glazbe i teksta izabrane skladbe "E, moj gosparu"...

- "Među zanimljivijim autorima pjesama je i atraktivna glumica Antonija Šola, zvijezda RTL-ove sapunice Zabranjena ljubav, koja je, vjerovali ili ne (heheh; vjerujemo,vjerujemo - itekako vjerujemo), napisala pjesmu za - Vinka Cocu!

Slag, naravno, dolazi na kraju:
- "Direktor HTZ-a Niko Bulic zasad je odbacio varijantu da sam i zapjeva svoju pjesmu, premda bi, u budućnosti, takvo što i mogao napraviti"

On je odbacio varijantu da i sam zapjeva svoju pjesmu?!*%&!grrr!Ö... Pa koji ce nam kurac ziri ako Bulic moze odlucit oce li ili nece pivat na festivalu i koje ce godine to bit?!

I za kraj , da i moja malenkost tiho spomene da se pored takvih eminentnih imena na tako vaznim polozajima, ni ove godine nije moglo nadati da ce sa bandom, nakon Njemacke, Francuske, Svedske, Finske i Italije - napokon zapivat i svojim ljudima, u gradu u kojem sam rodjen i odgojen.

P.S. Spomenicu samo da ce fanovi Mucala i Vuce i ove godine doci na svoje, njihovi ljubimci su naravno primljeni na festival...

Odbijenu pjesmu "Mojoj dusi si spas",(corpus delicti br.2 heheh) dajem opet na slusanje svim zainteresiranim posjetiteljima. Za one koji nisu slusali "Sliku moga dida", objasnicu jos jednom kako mogu doci do nase stranice na engleskom i poslusati obje pjesme:

Pjesme "Slika moga dida" i "Mojoj dusi si spas" mozete cuti ako u lijevom kutu ekrana (dole) kliknete na ikonu "Soundclick Now" i udjete na nasu sluzbenu Soundclick stranicu. Zatim pritisnite na - music - i pojavice se naziv pjesme te prica o nastanku pjesme "Slika moga dida" koju rado mozete procitati. Da bi culi pjesmu pritisnite naposlijetku na hi fi i - uzivajte!

Pozdrav svim ljubiteljima dobre glazbe od "Mediterraneo" banda iz Münchena!


Post je objavljen 30.03.2006. u 15:38 sati.