Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

muče li vas pjege?

Image Hosted by ImageShack.us

Zašto danas o pjegama? Zato što nam je proljeće pred vratima, što su sunčani dani sve češći. a sunce?- zna se! U nastanku pjega važnu ulogu ima ultraljubičasto zračenje koje u reakciji s kisikom dovodi do odlaganja pigmenta u nezaštićenoj koži.cool

Pjege, ili kakose često nazivaju pjegice, najčešće su simpatične samo osobama koje ih nemaju.Oni koji ih imaju rado bi ih se odrekli, što se pogotovo odnosi na pjege koje se javljaju u starijih osoba i nose pomalo grub naziv "staračke pjege".Obje spomenute vrste pjega javljaju se na nezaštićenim, suncu izloženim područjima lica, vrata, poprsja i ruku.

KAKO NASTAJU?-

Staračke pjege-
uzrok nastanka su (UV) zrake. Uobičajeno je da se pigment ravnomjerno raspoređuje u gornjim slojevima kože. Međutim, različiti čimbenici dovode do toga da se pigmentina nekim mjestima više nakupljaju, a zbog manjkavog metabolizma ne mogu se ukloniti iz organizma. Već pretpostavljate, rezultat su nepoželjne staračke pjege. Obzirom da se starenjem opčenito usporava cjelokupni metabolizam pa i metabolizam kože, staračke pjege postaju sve vidljivije.

Sunčane pjege-
nastaju radi pojačane aktivnosti u koži smještenih stanica melanocita, u kojima se pod djelovanjem sunčevih zraka pojačano stvara pigment melanin. " Krivac za ove događaje" opet je proces oksidacije.Izraženost pjega ovisi o intenzitetu sunčevog zračenja u pojedinim dijelovima godine- što je ono intenzivnije, pigmenti se stvaraju u većim količinama pa su i pjegice vidljivije.

Ne bih htjela reklamirati neke proizvode , ali sve kreme za izbjeljivanje koje su sa ekstraktom potočarke i vitamina C i E rješavaju problem.thumbup

Post je objavljen 25.03.2006. u 22:00 sati.