Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Svjedok Josipa Perkovića Tomislav Mičić dobro poznaje frankfurtsku balkansku mafiju


Dobio sam mail od jedne čitateljice iz Münchena da je Tomislav Mičić, kojeg odvjetnik Krunoslava Pratesa kontaktira, s istim Rosebrockom dobar još od 1978. Naime, Tomislav Mičić je mimo želje Brune Bušića angažirao Rosebrocka na obrani Stipe Bilandžića i još petorice emigranata iz bivše SFRJ koje je Juga optužila za terorizam i od njemačke tražila njihovo izručenje, odnosno zamjenu za u Jugi uhićene članove Baader-Meinhof.

Odvjetnik Rosebrcok se preko Tomislava Mičića upoznao s čitavim dosjeom koji je Stipe Bilandžić imao kod Nijemaca. Josipa Perkovića Nijemci su, pored sudjelovanja u ubojstvu Stjepana Đurekovića iz 1983., osumnjičili i za nagovor na ubojstvo Stipe Bilandžića i Frane Gorete iz 1972. Rosebrock je vjerojatno premo Mičića u kontaktu s Josipom Perkovićem, te ne bi čudilo da je bivši šef Udbe od njemačkog odvjetnika dobio sve materijale o Stipi Bilandžiću. Prema vlastitom priznanju u Globusu Rosebrock na Jadranu ima vlastitu kuću za odmor.
Nijemci bi mogli preispitati je li on možda u sukobu interesa.

Tomislav Mičić bio je dobro upućen u zbivanja na kriminalnoj sceni balkanske mafije u Frankfurtu. Izjavio je to Juraj Dodić na suđenju dečkima s Knežije:

O kriminalnom ponašanju Bagarićeva »klana« svjedoku je osobno govorio i Tomislav Mičić, visokopozicionirani djelatnik hrvatskih tajnih službi. On Bagarića i ostale poznaje još iz frankfurtskih emigrantskih dana...

Vjesnik, 15. 06. 2001.



Post je objavljen 25.03.2006. u 14:03 sati.