Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Virski prostorni plan na javni uvid i izrada novog

Radio 057, 28.3.: Inspekcija je na Viru za rušenje obilježila 400 kuća.
Večernji list, 27.3
Branka Crnčević: ..iz Ministarstva poručuju da je virska priča tek počela obradom rubnih područja koja ne mogu ući u prostorni plan. Kad se taj plan prihvati, tek tada će se vidjeti što će se događati s drugim objektima na Viru.
Frane Šarić: Dok je ministrica nedavno u Zagrebu spomenula brojku od 220 objekata, načelnik Vira Kristijan Kapović prošloga ih je petka izvijestio kako je Zavod za prostorno planiranje ponudio plan prema kojem čak 1000 objekata nema pravo za legalizaciju.

Večernji list, 24.3.: ..na današnjoj sjednici Općinsko vijeće donijet će i odluku da se građanima Vira ipak predstavi prostorni plan koji je izradio Zavod za prostorno planiranje Zadarske županije, a u kojemu nema, kako tvrde u općini, čak 500 objekata.
Načelnik Vira Kristijan Kapović tvrdi da će općina sama izraditi novi prostorni plan, i to bez Zavoda za prostorno planiranje jer oni navodno ne žele raditi plan prema sugestijama općine.
Plan će biti na javnom uvidu od slijedećeg utorka, a nakon par tjedana održati će se javna rasprava. (Slobodna Dalmacija)
- Neka građani vide što su im oni iz ministarstva priredili tim planom kojim bi se rušilo 500 kuća, a prema planskoj odredbi o legalizaciji, čak i one kuće koje su iskoristile više od 60 posto građevinske površine ne bi se mogle legalizirati - rekao je načelnik Kristijan Kapović. (Jutarnji list)

Evo kako se to radi u Antinom mistu:
Vijećnici vladajuće koalicije HDZ-HSP-HSLS u Pakoštanima na sinoćnjoj su sjednici Općinskog vijeća usvojili prijedlog Prostornog plana Općine, usklađenog s Vladinom uredbom o zaštićenom obalnom području. Prije glasovanja o tom prijedlogu sjednicu su napustila šestorica oporbenih vijećnika iz HSS-a i HNS-a budući da nije prihvaćen njihov zahtjev za odgodom donošenja prostornog plana na nekoliko dana, kako bi bio stavljen na javni uvid. Na sjednici se također moglo čuti kako će iz Županijskog prostornog plana biti izbrisana ribarska luka koja je bila planirana u mjestu Drage. (Radio Zadar, 23.3.)

U Medulinu imaju druge brige. Prostorni plan im je usklađen s uredbom, ali omogućava masovnu gradnju hotela uz obalu, što oporba i građani nastoje spriječiti referendumom. Medulin Info

Post je objavljen 27.03.2006. u 22:02 sati.