Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stvorad

Marketing

A bogati

Buduci da nas tako vjerno pratite i zeljno upijate svaku nasu ric, doslo je do trenutka da napravimo nesto sto nismo mislile napravit. Naime, odlucile smo se na drastican korak samo da Vas zadovoljimo. Nadamo se da cete ovako dobiti bolji uvid u nas. Dakle, da ne duljim jer nemam spisateljskog dara ( tj imam al to ce ljudi cjenit tek za par stotinjak godina) ...

ANOMALIJA - odstupanje od pravila, reda i oblika; nepravilnost, greska. Dolazi od latinske rijeci anomalia koja dolazi od grcke rijeci anomalos sto znaci neravan, nepravilan.



KATARINA VELIKA - (rođena 2. maja 1729. u Sttetin; umrla 17. novembra 1796. u Carskoje Selo), ruska carica.
Rođena je kao njemačka princeza Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst.
Vladala je od 1762. godine. Kći je pruskog generala, a 1745. godine udala se za budućeg cara Petra III.. Kad je njen muž ubijen u uroti, garda ju je proglasila caricom. Vodeći imperijalističku politiku prema Poljskoj, već 1764. godine u sporazumu s Pruskom, postavila je na poljsko prijestolje svog miljenika Stanislava Poniatowskog. Osam godina kasnije provodi prvu diobu Poljske, 1793. godine drugu, a 1795. godine, slomivši poljski ustanak i treću diobu. Rusija je tim diobama stekla otprilike dvije trećine čitava teritorija nekadašnje poljske države. Vodila je dva rata protiv Osmanlijskog carstva u kojima je Rusija dobila crnomorsku obalu od Dnjepra do Dnjestra i stekla slobodu trgovanja u osmanlijskim vodama. Za njena vladanja su se sve više pojačavale društvene suprotnosti. Zadojena prosvjetiteljskim idejama, stekla je veliku popularnost ("Majka domovine"), dajući Rusima prednost u odnosu prema strancima. Život te "Semiramide Sjevera", u kojem su važno mjesto imalibrojni ljubavnici, obrađen je u nizu književnih djela.




I, za kraj da Jadno Malo Ono nastavi dokazivat svoje spisateljske talente ( my time WILL come! ), jedan mali haiku ( dakako, opet na engleskom )

- I Heart Bacon-

So what if i love
Irresestable pig flesh?
Screw you, vegan scum.

Lol, btw zvo ne se ljutit, volim ja tebe puno puno :))


Post je objavljen 21.03.2006. u 21:14 sati.