Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dangerousgoods

Marketing

Kisangani. Nakon spustanja u to prekrasno mjesto u Kongu pozdravila nas je nesnosna vrucina. Bjez do urugvajaca u oni kontejner gdje smo spakirali neki TNT I ostala prikljucna sranja koja rade BUM!
Jos sam naso dva dodatna explosiva za koje je oficir zaduzen za njih, tvrdio kako su bezopasni i spremno zapallo fitilj u sred kontejnera koji bi nas raznio po cijeloj africi.
Moji su se asistenti smrzli. A meni to I nije prvi put dozivit, a vec sam I blesav posto.

Nakon posla bjez u ured, a u pet I pol popodne vec smo bili u centru za rehabilitaciju (citaj: bertiji). Centar je na samoj obali Rijeka Congo. Jos se vazno desavalo da je Erol peko janjetinu u rolu pet sati za koje vrijeme smo gledali dokumentarac “ Smrt Jugoslavije”. Hvala bratu Erolu na gostoprimstvu. A posto “ Photography paints the thousand words” , evo i fotki uz kratko objasnjenje:

Zalazak sunca na rijeci Kongo koja je plovna samo do Kisanganija.
(pogled iz UN kampa). Moro sam slikat preko bodljikave zice koja stiti kamp od upada dobronamjernih ljudi.



Preko te rijeke koja je jebeno siroka, treba I prijevoz. A to su ovaki water taxiji. Interesantno je gledat ih kako iskoristavaju jaku struju. Odu skroz uzvodno I onda veslaj ko lud do sredine, pa okret da bi se prebacili preko. A ponekad I to ne radi pa ako zapnu na sredini veslaju ko ludi ali se ne micu. I tako cijeli dan na +45 stupnjeva.


A ima tu I modernih brodova ko ovaj no samo mu jedan motor radi pa je trkeljo na mjestu pola sata kad je usao u vodenu struju.


Evo jedna tipicna kucica……


Jedna tipicna dzamija……..


Transport drva na malo………………


Transport drva na veliko……………


I na kraju prizor iz ulicnog zivota……Sve u svemu nista specijalno u tem Kisanganiju
Valjda kad odes u par slicnih mjesta, sva ti postanu ista i izgube dusu koja je ionako skrivena. Ljudi na biciklima, palme, travuljina visoka, nema ducana, restorana pravog i to je to.

Aj………..


Post je objavljen 21.03.2006. u 11:25 sati.