Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

med

Možemo birati između puno vrsta meda , ali uglavnom uzimamo cvjetni, kestenov ili miješani med. Med se stvrdne, kristalizira - to je njegovo prirodno svojstvo.Ako ga grijemo do 40 stupnjeva C, opet postaje tekući i zadržava sva svoja ljekovita svojstva.Konzumiramo ga kao sredstvo za jačanje , za povećanje otpornosti, a rabimo ga i kao sredstvo za pripremu ljekovitih napitaka, sredstava za mazanje , obloga...

Na primjer:
- uzmemojednu veliku žlicu meda na pola litre vode, pustimo da zavri, dodamo nasjeckan češnjak, crveni luk, svježi anis ili neku drugu biljku kuhamo. Pijemo mlako, na žličice( za jetru, bubrege, želudac)

prašak ( od samljevenih cvjetova kamilice) pomiješamo sa medom i duže vrijeme uzimamo ujutro i navečer po jednu žlicu( za crijeva i želudac).

-cvjetove svježe biljke ( maslačka) narežemo ,stavimo u čašu s medom ( tri šake na jednu litru meda) i ostavimo na suncu 14-30 dana. Potom procijedimo i spremimo u staklenke. Uzimamo na kapi. Preostali talog možemo iskoristiti u čaju ili kao namaz na kruh.

narezanom crvenom luku , soku od naribanog hrena ili povrtnici(crnoj rotkvi)naribanoj zajedno skorom dodamo dvije žlice meda. Promiješamo i stavimo u čašu. Nakon nekoliko sati smjesa je upotrebljiva. Uzimamo je tri puta na dan po jednu žlicu( za žuč, želudac mjehur, jetru)

Post je objavljen 20.03.2006. u 23:33 sati.