Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boysdontcry

Marketing

proud mary

Jos jedan dosadan dan u predosadnome gradu. Vrijeme kao da je stalo. Nis se ne dogada. Svi hodaju bez cilja. Nitko nis ne radi. Cak nema ni kontrolora u tramvajima. Ptice padaju sa neba jer im se neda letjeti (a ne zbog neke pticje gripe). Sve je tmurno, sivo, bezlicno. Nezanimljivo.
Predepresivno.
Ovakvim danima u ovakvim gradovima dileri sigurno uzivaju.
Prodaju drogu.
A bezvoljna masa je kupuje. Pa je pusi. Inhalira. Smrce. Ubrizgava. Guta. Analno. Oralno.
Droga. Sta je to droga? Otrov ili lijek? Sloboda ili zatvor? Zivot ili smrt?
Moja iskustva sa tim supstancijama nisu bas nekakva. Gotovo nikakva. Ali bas ovakvim danima zelim siriti vidike u tim nekim podrucjima. Ilegale. Zivjeti na rubu. Biti opak. Buntovnik bez razloga. Polog bez pokrica. Kurva bez zastite.
Iako sve zdravstvene zakonodavne, pravne, obrazovne, i ine institucije upozoravaju, zabranjuju, kriminaliziraju uporabu droga, u ovakvim danima, takve institucije mi se ne cine dovoljno mjerodavne.
I sta tu moze biti tako lose? Pogledajte filmove. Svi se drogiraju. Svima je lijepo. Svi se vole. Tu i tamo nekoga ube ali ljudi stalno umiru i onak. U bad boys dva brijem da je to bilo, ona jedna scena u discu gdje su svi na bonbonima izgleda kao neka prejebena reklama za ekstazi. Sve te lijepe cure, malo odjece, neki house, stroboskop, neonska svjetla i tu i tamo neki lik. Jebeno. I tko nebi probao tako nes?
Ili spun. Ok jesu svi u kurcu, i ne spavaju, i nemaju bas para, i policija ih uhodi (ovo nije opis studentskog zivota) ali im je jebeno. Boli ih kurac za sve, jebu, piju, puse i igraju igrice. Ili strah i prezir u las vegasu. No coment. Cista umjetnost. Kreativni kaos.
Ali necu. Ne isplati se. Najavili su sunce.
Ostat cu na ovoj strani zakona.
Ribar i ja, stara druga dva. Sa ove strane zakona...
Zapalit cu jos jednu pljugu (cigaretu). I uzivat cu u njoj. U mirisu. Okusu.
Vratiti cu se u sivilo. Hodati cu besciljno.
Bit ce mi dosadno.


Post je objavljen 22.02.2006. u 23:44 sati.