Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojestranice

Marketing

moja (slakta) ovisnost ;)

Svi koji me barem nešto malo bolje poznaju, znaju da sam luda za mlijekom, odnosno kakaom..
Iako imam problema sa želucem zbog njega jer ga pijem u prevelikim količinama, ja ga pijem i dalje.. Trebam ić kod gastroentrologa, pa onda poslije tog pregleda vjerojatno na gastroskopiju što definitivno ne želim.
Kad bih otišla na gastroskopiju, poslije toga bi pila 3 vrste tableta; zaboravila sam koji je za kaj.. al uglavnom, ne želim se kljukat tabletama a kamoli da mi prije svega toga guraju kamericu na vrhu neke cijevi kroz grlo do želuca dok sam ja pri svjesti..
al evo jedna ajmo reć donekle dobra informacija za mene i sve one koji vole čokoladne napitke, i koji ih piju u Malo večim količinama kao i ja...

Mast iz mlijeka sprječava dijabetes
Osim što osigurava kalcij, šalica mlijeka sa smanjenom masnoćom sadrži 8 g proteina (potrebno nam je otprilike 50 g na dan) i do 50% propisane dnevne doze vitamina D. Mlijeko je bogato i linoleinskom kiselinom, vrstom masti, koja može spriječiti dijabetes i zaustaviti rast tumora. (...)

Kakao pun antioksidansa
Dr. Andrew Weil, autor brojnih knjiga o zdravoj prehrani, na sav glas hvali čisti kakao zato što ima mnogo antioksidansa, a malo šećera. Mnogi čokoladi odani teoretičari dijele njegovo mišljenje. Iako, slažu se svi, nema smisla čokoladu svrstavati u zdravu hranu, studije pokazuju da njezini antioksidansi - polifenoli mogu smanjiti krvni tlak. Crna čokolada, poput one za kuhanje ima više antioksidansa od mliječnih vrsta, ali bilo koju da jedete, pozorno kontrolirajte kalorije. I najmanja crna čokoladica "popunit" će vas za 220 kalorija. Savjet dr. Weila: Ne tražite polifenole u bijeloj čokoladi, jer u njoj - uopće nema čokolade.

Image Hosted by ImageShack.us

Ma sam vi jedite čokoladu, šopajte se kalorijama; svi znamo kako ćemo ih potrošit..;)


Post je objavljen 19.03.2006. u 21:31 sati.