Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Vidjeste li onog koga ljubi duša moja? Pj 3,3

Image hosting by TinyPicGotovo da se osmjehnula pregrštu umora od rastuženosti. I svaki put zastane u nevjerici zbog dugog očekivanja da se promoli barem malo svjetla iz srca onih što zaboravljaju na nju. Sada je tu gdje je. Iako to nije htjela.
I već predugo hoda kroz svoje dane skupljajući suze a ni sama ne zna zašto im ne dopušta da umiju umoran pogled. Kao da im govori da još nije vrijeme za plakanje. Još ne.
Oslanja se klonula na Gospodnju ruku koja joj se ovih dana čini neprimjetnom a tako joj je potreban oslonac nekoga tko ju neće tako brzo ostavljati i prolaziti kraj njenog imena kao da je davna jutarnja sjena. Prigrlila je Sveto pismo i pokušala nakon buđenja razaznati koja je od svih riječi njoj namijenjena.
Znala je samo da je Bog uz nju i da je Bog uz njega. Možda je to bilo sasvim dovoljno za znati. Bilo bi da onaj ostali dio, njoj neznan, nije pokušavala sama domisliti. Sastavljala je sve riječi, poruke, tišinu, hladnoću, pažnju u slagalicu, prilično nejasnu. Opet je ostala bez odgovora. Imala je tek slutnju. Nije joj preostalo drugo nego da srce pouči odricanju od tako drage pažnje, i prihvaćanju da se putovi ipak razilaze.
Gledajući nijemo u tišinu pred sobom ili osluškujući kamenčiće pod kotačima dok vozi, ili dok slaže čaše uz neizbježno zveckanje, ne obazirući se niti mareći za srušene knjige na polici koje je nepažnjom naslonila..uvijek su joj misli bile tamo negdje, blizu njemu.
I nebrojeno puta se već pitala tko je zapravo taj čovjek, zašto mu daruje toliko prostora u svojim mislima. Uvijek je smišljala nove načine kako će ga razveseliti. Barem malo. Radovala se dobrim knjigama o kojima mu je htjela pričati, i dobrim filmovima koje bi mogli pogledati. Image hosting by TinyPic
Zajedno, naravno.
Uvijek je bilo mnogo mogućnosti za dalje, dane pred njima. Barem je ona tako vidjela
I sva obeshrabrenja su bila nadvladana. Nije odustajala. Bolje reći nije samo tako odustajala.
/ nastavlja se... /

Post je objavljen 18.03.2006. u 21:54 sati.