Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gourmet

Marketing

Iz nutrice

Ludilo ili ne stvarno mi nije jasno kako ljudi mogu mrtvi hladni protrčati kraj mesnih elemenata kao što su recimo teleći bubrezi ili teleća jetrica ?? Pa molim lijepo ako se i zanemare niske cijene (stvarno te stvari su badava u odnosu na ostalo meso), od njih se rade stvarno fine papice.
Ajte ljudi nemojte se samo bezrazložno uplašiti. Evvo, recimo, meni stvarno dojadilo pečeno ovo i kuhano ono i danas sam uz nevjericu na cijenu (desetak kuna za pregolemu teleću jetru) skočio na pomisao drugačijeg okusa.
Naravno ne spominjem ovdje klasično prženje pobrašnjenih odrezaka od jetre. Za toplo predjelo (a može biti i dobar ručak) odmah učinite...
... JETRICE ALLA VENEZIANA !
Eto uzmite kilogram jetre i narežite na kockice.
Uzmite i jedno pola kilograma kapule i nasjecite je na tanke kolutove.
Potom na malo maslinova ulja popržite kratko kapulu uz dodatak lista lovora i vrlo malo vode. Čim zastakli maknite s vatre i izvadite na tanjur kapulu, a u tavu ubacite pobrašnjene komade jetre. Vratite pržiti, pa kad zazlati istresite natrag i kapulu, posolite, popaprite i podlijte sa jednom jušnom žlicom kvasine (od bijelog, a ne od crvenog vina). Još kratko pirjajte i the end.
Uz to skuhajte palentu, a na tanjuru i palentu i jetrica još začinite sa ribanim parmezanom ili još bolje ribanim paškim sirom.
Pa da vidim konkurentsko jelo ?! :-)

Post je objavljen 18.03.2006. u 20:55 sati.