Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

DJECA I NASILJE !

MySpace Layouts

Za jednog 10 god. dječaka( ime nije važno!) sve je započelo bacanjem njegove torbe po školskom igralištu i pogrdnim nazivom " debeli". N povratku kući stariji su ga dječaci zadirkivali i pokušavali mu podmetnuti nogu. Iako su njegovi roditelji bili zabrinuti jer je nevoljko išao u školu i postao neuobičajeno tih i povučen, dotad nisu imali pojma da im je sin žrtva nasilnika, sve dok nije jednog dana došao kući sav u modricama.
Kad su ga pritisli da im prizna šta je bilo , tek onda su sve doznali. Bojao im se reći, jer je mislio da će oni dići galamu u školi , i da će ga ti dječaci onda još više uzeti na zub.

Što učiniti u takvim slučajevima? A nažalost toga ima sve češće.Zašto se neko dijete ponaša nasilno? Dali su zato krivi roditelji koji možda odobravaju, pa su čak i ponosni što im dijete "pokazuje tko je pravi gazda", ili ta djeca pate od osjećaja nesigurnosti, možda se druže sa djecom koja odobravaju takvo njihovo ponašanje.

Mislim da je važno pomoći i djetetu koje je zlostavljano , ali i zlostavljaču. Mislim da tu roditelji trebaju prvenstveno djetetu osigurati toplo obiteljsko okruženje, učiniti sve što je moguće da dijete bude zadovoljno sobom.

Najvažnije je pričati s djetetom, znati što se s njim događa pa se na taj način ,možda može spriječiti da dijete postane nasilnik, ili da u drugom slučaju- na vrijeme spriječi da ga netko maltretira- pa makar to bio i školski prijatelj.

Post je objavljen 17.03.2006. u 20:37 sati.