Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Za Katoličku Crkvu u Hrvata Slobodan Milošević je Poncije Pilat, a Milan Levar Juda Iškariotski


Stjepan Radić za govornicom


Kad naši biskupi pišu političko pismo i kad oni hoće da budu hrvatskom narodu i politički vođe, onda je moja i naša dužnost, da to prosudimo i ako treba i osudimo.

Iz govora Stjepana Radića u Krašiću, 28. rujna 1924.



Biskupi Marin Barišić i Mile Bogović pozdravljaju Gotovinino izražavanje sućuti obitelji balkanskog krvnika. Ta su dva biskupa bili najgrlatiji crkveni zaštitnici Svetosti Domovinskog rata kad se dernjalo na ulicama Svi smo mi Mirko Norac i Ante Gotovina heroj, a ne zločinac.

- To je, kako general Gotovina sam kaže, bilo iz ljudske i kršćanske osjetljivosti. Smrt, naime, nije tragedija koja pogađa samo preminulu osobu, nego i njegovu obitelj. Tako, ako je Milošević bio Gotovini u susjednoj sobi, ne vidim u tome ništa posebno protivno što bi odudaralo od njegova dosadašnjeg stava.

Mile Bogović, Jutarnji list, 15.03.2006.


Isti taj biskup ličko-senjski nije našao ni riječi utjehe za porodicu ubijenog Milana Levara. Rijedak katolički novinar kojem vjerujem rekao je:

Kada se gospićko-senjski biskup Mile Bogović, koji sramoti katoličku duhovnost jer se nije udostojio prići obitelji Levar, udostoji slijediti Isusa Krista, spusti sa pijedestala i dođe do Vesne Levar, pogleda u nju i upita je: “Sestro, Vesno Levar, mogu li ti kao gospićki biskup na bilo koji način pomoći?”, više neće biti mjesta strahu, građanke i građani neće se bojati prići Vesni i Leonu Levaru. Više neće biti uplašeni, šikanirani i obezvrijeđeni građani drugoga reda.

DRAGO PILSEL, Slobodna Dalmacija, 20. 07. 2002.


Meni se čini da biskup Bogović ne vjeruje u takva Krista. Njegov Isus je fasciniran Slobodanom Miloševićem aka Poncijem Pilatom, a u Milanu Levaru gleda samo prezira vrijednog Judu Iškariotskog.

Bogovićev Isus danas je iz Haaga izjavom sućuti uskrsli Ante Gotovina. Uskrsnuo je da bi pridonio izgradnji agresorovog mitološkog nevjerničkog kipa.


Post je objavljen 16.03.2006. u 03:52 sati.