Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gourmet

Marketing

Hrvaško pile

Umalo sam bio jučer ponosan na naše političare ! Kakva mudrost, kakva spretnost, čovječe najjači stratezi nakon Aleksandra Makedonskog i Viljema Osvajača...

Storija je u stvari započela u jednom od mojih ludih stanja unutar kojih si zabijem u glavu da MORAM izjesti ovo ili ono, a najčešće nešto za što nema namirnica u frizeru. Pa onda narafski putevima šopinga. Sinoć je na redu bilo pile u senfu. OK, ne bi trebao biti neki problem pronaći obično industrijsko pile sa trake (okrutna li uzgoja). Ta se teza u Konzumu na Britancu pokazala odmah krivom. Istomišljenika je bilo previše i piceki su razgrabljeni. Oni koji su bili u komadu. Piceki s manje sreće koji su nakon eutanazije prošli i obdukciju i seciranje još su se nazirali po policama, ali cijelih niti za lijek...
Naravno da nisam odustao. Put Bille je bio preda mnom.
Tamo već, klasika, puna košara svega i svačega, jer su piceki naravno na kraju dućana. A ti prođi slijep kroz šarene police ako možeš.
I na kraju eto došlo se i do picekovine. I do mojeg iznenađenja večeri ! Na polici su stajali uredno posloženi i zapakirani pilići Perutnine Ptuj ( za neupućene prekrasno mjesto u Sloveniji ), a na njima velika naljepnica IZVORNO HRVATSKO !?
Šok i nevjerica !
Ma zamislite kakva je to lukavost naših vođa. Dok nama i njima mažu oči zaljevima, uvalama i prijevojima koji su malo sim, malo tam, u isto vrijeme na sjeveru naših zemalja prevrat bez najave. Ptuj završio u Hrvatskoj.
Ma bravo dečki i cure, bravo !
Došlo mi je da odmah kupim svih pet piceka koliko ih je još stajalo na polici, samo da pomognem novopečenu hrvatsku privredu na friškom nam teritoriju. Dobro doduše da nisam jer me pola sata kasnije zaustavila policija tvrdeći da sam "ušao u raskršće u žuto svijetlo, a to je isto kao da sam ušao i na crveno, a ako i nije bilo žuto kada sam ušao u raskršće, sigurno je bilo kada sam iz njega izlazio, a to je, pogađate, isto kao da sam ušao u crveno..." Kako me zaboljela glava od tih kombinacija boja (jer se ja sjećam samo zelene), zadnje kunice ostavio sam za kaznu.
Ma nema veze, i to je pomaganje domovine koja će sad s proširenim teritorijem i te kako trebati dodatne novčiće za upošljavanje novih policajaca za čuvanje i održavanja reda i mira po Celjskoj županiji.

Post je objavljen 12.03.2006. u 19:02 sati.