Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/marsal

Marketing

IZGUBLJENI POST:

Drugovi,
Tko radi - grijesi! Radni narod blog.hr servisa je, povecavajuci borbenu gotovost svojih servera, zagubio ovaj post koji slavi bratsku ljubav izmedju navijaca Dinama i Zvezde. Vracam ga na blog jer su pocele kruziti glasine da sam ga uklonio iz straha; straha zbog ucestalih prijetnji po moj zivot! Drugovi, da je mene tako lako prestrasit' ja bih jos uvijek bio bravar, a ne - TITO!!!

24.02.2006., petak
DINAMO I ZVEZDA: MI SMO BRACA, TITO NAM JE CACA!!!

Ja sam cijeloga zivota bio nepokolebljiv prijatelj i pokrovitelj sporta. Od davnih dana kada sam u rodnom Kumrovcu jedne zime nogu umotanih u krpe pobjegao kroz prozor na sankanje, jer su cipele bile prorupljene i skrivene, pa sve do danas kada se, primjerice, u moje ime igra Kup Marsala, ili kada mi Hajduk dodjeljuje zahvalnice i zlatne znacke.
Prirodne sklonosti djetinjstva za igre i vjestine, prirodne osobine mladosti za ispoljavanje energije, borbenosti, takmicenja, uputili su me na bavljenje sportom i fizickom kulturom te je sport postao sastavnim dijelom moga bica. Istovremeno, siroko obrazovanje revolucionara omogucilo mi je da uvijek cjelovito sagledam i dimenzioniram tu oblast kao vaznu komponentu u razvoju drustva, te kao element neutralizacije negativnih efekata nacionalizma, industrijalizacije i urbanizacije nase Jugoslavije

Utoliko mi je draze vidjeti kako dva, naizgled dijametralna nogometna kluba zagrebacki Dinamo i beogradska Zvezda - imaju karakter koji oplemenjuje!
Oni imaju vaznu ulogu u podizanju bioloske kondicije nasih ljudi, jacajuci njihovu radnu sposobnost i osjecaj pripadnosti jugoslavenskom narodu, te su imperativ razvoja bratstva i jedinstva u nasoj multinacionalnoj drzavi, sto dokazuju i prilozene fotografije. Oni zblizavaju ovo novo pokoljenje naseg naroda; tu novu generaciju Jugoslavena koja ne zeli loptu zamijeniti bombom, a sportsku taktiku strategijom ratovanja! To je generacija koja zeli mir, kulturu i slobodu. Generacija koja zeli vedar i veseo zivot, a ne ponovni mrak i propast:


Marsalat zahvaljuje drugu Ivazicu na fotografijama neiskvarene bratske ljubavi!


Post je objavljen 12.03.2006. u 01:27 sati.