Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tigysvijet

Marketing

Još malo pa krećemo

Image Hosted by ImageShack.us

Evo, polako se bliži i moj postupak, moj novi IVF/ICSI kojeg sam ovaj put detaljno i planski razradila.
Odluka je pala da ću s obzirom na moja pozitivna antitijela na štitnjaču (AMA i ATA), te na moje povišene NK stanice, krenuti sa imunoterapijom i to Dexamethason 1 mg dnevno, te IVIG najvjerojatnije 8. dan ciklusa. Po američkom protokolu i riječima dr. Beer-a zapravo bi trebala ići na dvije preddoze IVIG-a, no moj doktor tvrdi da će biti i jedna dovoljna.

Također koristim i folic plus, Baby aspirin (81 mg), Prenatal od Natural Wealtha, Selen i Fish Oil od Twinlaba. Vitamina ne bi trebalo nedostajati, jedino me brinu antitijela i NK stanice koje su povišene i koje u roku 2 sata ubijaju embrij jer ga prepoznaju kao strano tijelo. Nadam se da će ovaj put Dexamethason i IVIG utjecati da se to ne dogodi i da sam ovaj put zaista poduzela sve mjere predstrožnosti da ovaj postupak jednom zaista i uspije.

Ne mogu više ni zamisliti negativnu Betu na papiru ...
Ne mogu više proći kroz tu bol, tugu i depresiju i dovoditi do razočaranja sve moje prijatelje, poznanike, roditelje, doktore i na kraju - supruga koji kroz sve to jednako prolazi kao i ja (možda još i teže jer on više trpi i drži za sebe, dok ja osjećam da pati skupa sa mnom). Odlučila sam stati na kraj tom neuspjehu i jednom ipak dovesti sve na svoje mjesto.

Ova terapija je u svijetu još uvijek u eksperimentalnoj fazi i postoji jedna stranica koja se bavi tim problemom, pa ako vas zanima škicnite: http://health.groups.yahoo.com/group/immunologysupport/.
Zapravo, nitko vam ne garantira uspjeh i sve je to još dosta neistraženo, npr. nije točno jasno kako IVIG djeluje na antitijela, no opet, poznato je da ih blokira, te smanjuje postotak NK stanica, što je meni jako, jako važno. Zahvaljujući ovoj stranici puno sam toga naučila o sebi i svom tijelu zapravu, te o mom vlastitom problemu i kako da se borim sa tim. Dr. Beer sa imunoterapijom pacijentima daje 80 % šanse, a bez terapije 2 %, što je ipak velika razlika i ja mislim da svakako treba pokušati.

Budući da HZZO ne pokriva troškove liječenja, suprug i ja smo odlučili sami se financirati, te za početak kupiti jednu dozu IVIG-a od 25 grama. Ja bi tu dozu trebala primiti intravenozno na odjelu bolnice i nadam se da neću imati puno nus-pojava koje IVIG izaziva i da ću se uspješno dalje moći pripremati za embrio transfer. Budući da više nemam smrznutih embrijića, mora cijeli postupak biti dobro osmišljen i sproveden u djelo, jer bi trebala doći do kvalitetnih jajnih stanica i zametaka. Od srca se nadam da ću ovaj put zaista uspjeti u tom svom naumu i da sam napokon na pravom putu, također se nadam da će vam ovaj moj vodič kroz postupak i kroz sve ovo što sada prolazim biti od velike pomoći, ako se nekad susretne sa sličnim ili istim problemom.

Toliko ukratko o svemu ovome, još malo pa krećemo, Suprefact je u torbi i čeka se dan D. Držite fige, jer uskoro polijećemo ...

Post je objavljen 12.03.2006. u 00:42 sati.