Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pupindnevnik

Marketing

Nezaposlena


Danas sam bila na razgovoru za posao. Zapravo je već jučer bilo odlučeno, razgovor putem telefona, moje hvalisanje zvano CV prekinuli su u pola. Slušala sam danas što mi govore, uvjeti dobri, počela bi raditi gotovo odmah, novci vrlo dobri. Ah, novci… da nije njih ne bi niti sjedila tamo… Gledala sam mlade šefove kako gledaju u mene, ispod glasa sa strahopoštovanjem prenose jedan drugome na kojim sam sve projektima radila. Preobrazovana za taj posao, iskustvo o kakvom se oni niti ne usude sanjati. Srećom, mladi su pa ne pitaju previše, recimo kako to da već odavno nisam šef njihovom šefu, kako to da sam se dovela u tu situaciju. Dobro da ne pitaju, ne bi im mogla odgovoriti. Trbuh mi se stisnuo. A onda se mladi kolega, kojeg su primili na isti posao, okrenuo prema meni i veselo uzviknuo: "Radićemo trash!"
Nekako mi je laknulo, nisam mogla naći pravu riječ za to što su oni meni ponudili. Tako izgovoreno djelovalo je posloženo na mjesto, na polici šund programa. To je bilo prihvatljivo, uspjela sam shvatiti što je stavljeno pred mene.

Rekla sam da ću razmisliti do ponedjeljka.

Komentari prebačeni ovako:

# - 21:49 - Komentari (4) - Isprintaj -
# dobro plaćeni posao ti je isto kao dobar muškarac:) čim ti se nudi - zgrabi ga bez razmišljanja. (c. 04.03.2006. 16:22)
# ak primiš posao sa svojim kvalifikacijama možda u nekom određenom vremenu smjeniš nekog od tih mladih šefova i sjedneš na njegovo mjesto :) e za to ti držim fige, naravno ako pristaneš na posao. ma znam da hoćeš to što si rekla da ćeš im u ponedljak javit je samo šema zar ne :) (Here To Stay 04.03.2006. 17:00)
# nisam bas shvatila ( a ne poznam ni situaciju) sto ne valja na tom poslu osim sto si preobrazovana. znam da to ponekad moze biti prednost ali ima i drugu stranu medalje. bilo kako bilo, zelim ti dovoljno hrabrosti i srece da odlucis ispravno :) (studena°°° 05.03.2006. 09:48)
# E moja studena, sam posao je dobar ali je projekt čisti trash. Vjerojatno bi trebala biti eksplicitnija da bi bila jasnija, ali tko će to sad...;)) @Here, prilično je izvjesno da bi se to dogodilo vrlo brzo, samo nisam zainteresirana. Čudakinja sam ja. @creativa, nešto što je za nekoga dobar posao (muškarac) ne znači da je i za drugoga. (Pupa 05.03.2006. 14:38)

Post je objavljen 03.03.2006. u 15:24 sati.