Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/spojenaobrva

Marketing

stripovi- 5 dioLUCKY LUKE


Image Hosted by ImageShack.us


Kreator : Morris

Crtač : Morris

Naslovnice : Morris

Premijera : 1946.

Žanr : western parodija

Mjesto radnje : Divlji zapad

Vrijeme radnje : 19. stoljeće

Omiljeno oružje : revolver

Omiljeni uzvik : N/A

Vjerni pratitelj : Jollie Jumper

Najveći neprijatelj : Braća Dalton


Lucky Luke je mrsavi westmam, čije je lice, kažu, “pozajmljeno” od Garry Coopera. U prepoznatljivom kaubojskom odijelu sa crvenom maramom i šeširom. Vječito sa cigarom u ustima, smireno dovršava svoj ručak, prije no što potegne revolver na izazivača. Krstari Amerikom XIX. vijeka, uvijek prema zapadu. Nailazi na mnoge nepravde ovog divljeg vremena, na jos divljim mjestima, i ne odlazi dok ih ne riješi. A onda kada se svi građani malog gradića oslobođenog od desperadosa zapitaju gdje je čovjek kome duguju zahvalnost, on već jaše u susret zalasku Sunca pjevajući “I am a poor lonesome cowboy…” .Lucky Luke, mada zaista jeste usamljeni kauboj, ipak nije lišen pratećeg junaka. Neobično je jedino to što je njegov vjerni prijatelj konj! Jollie Jumper, ne samo što se uvijek postavi točno ispod onog prozora kroz koji će za tren iskočiti Lucky Luke, on i govori, igra šah, često riječima pecka našeg junaka, a u jednom slučaju čak i on njega jaše! Vrlo zanimljiv pratilac, koji izlazi iz svih klišea.
autor teksta: m.j


lucky luke ili talicni tom, je strip koji sam oduvijek volio i tu nema puno da se doda. kao klinca me odusevljavao flegmaticni kauboj koji je rjesavao neprijatelje i istovremeno pio kavu. slika koja mi je i dan danas u glavi je on naslonjen na ogradu sa cigaretom u ustima, jednom rukom na obaracu a drugom popravlja sesir.


naslovnice :Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usPost je objavljen 20.02.2006. u 18:27 sati.