Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Love or Infatuation?

Sinoć mi je Reggie rekao da smo i ja i Javier slijepo zaljubljeni, odnosno da ovo što osjećamo ne može biti prava ljubav nakon samo dva tjedna poznavanja. Javieru se ovaj komentar baš nije svidio. Dapače, bio je prilično ljut jer on smatra da je s njegove strane to što osjeća prava ljubav. Propitivao me u vezi mojih osjećaja i sumnjao u njih. Bio je tako ozbiljan da me preplašio. Na kraju se smirio, ali je meni ostao neugodan osjećaj da ga je lako povrijediti s beznačajnim stvarima. Da li je moguće nakon 2 tjedna uistinu nekoga voljeti, ili treba, kako Reggie kaže, proći puno više vremena da bi nekoga uistinu upoznali i da bi sigurno znali?

Javier:"Is it just infatuation? or is it love? am i just being carried away by wrong emotions? Am i just tired of being alone that i jumped into a relationship with a guy i just met? Or am i really in love?

"By definition; INFATUATION: craze, obsession, passion, fascination and lastly LOVE. Based on my own understanding, being infatuated means not being able to wait to see this person, always thinking about him, and just cant sleep at night imagining what could happen the next time you see him. However, am i right? Is that really infatuation? Am i obsessed? It's true that i am fascinated by this person that i wanna know him more and hopefully become a part of his life. Hmmm... can you call that craze? But when we are together, all i can feel is passion from both of us. INFATUATION?! I am not sure.

"All i know is that i also feel love for this guy. How can i tell? Because my heart tells me so. I know how it feels to have a crush on someone. I also know how it feels to just like someone. But this time, it is not only my heart that tells me i love this guy. This time, my brain is involved.

"Growing up gay (but was in the closet… still somehow in the closet tho), i was most of the time misled by my emotions. I have often thought it was love, because that was what my heart told me. And most of the time, falling in love was based on how i felt. In other words, it was more of a feeling than a decision.

"Now, i can say that I AM IN LOVE! why? Because this time, it's not just a feeling, but a decision that i made. I tried to incorporate my thoughts in how i feel... and yes… both my mind and heart are telling me that I am IN LOVE."


Basilio: "Osobno sam sklon prihvatiti Reggievo mišljenje prvo iz razloga što je stručnjak na tom području, a onda jer vjerujem da ima puno više iskustava što se tiče ljudskih emocija. Uz to se i moje vlastito iskustvo nekako nedovezuje na njegove skeptičnije stavove jer polazim od pretpostavke da su prave ljubavi u životu nešto što se jako rijetko događa, a i u onim rijetkim slučajevima kada mi se činilo da sam konačno našao ono za čim sam toliko čeznuo, vrijeme je pokazalo da nisam baš bio u pravu. No, svatko ima svoju istinu i ne možemo je nasilno mijenjati. S obzirom da je Javieru tek 25 godina i da je u stranom svijetu, bez ikoga svoga njemu je možda ljubav i najpotrebnija (što uostalom dokazuju i njegova dosadašnja srljanja u veze s tragičnim epilozima). Čak i ako nije prava ili zrela ili strpljiva (naravno, govorimo još uvijek o ljubavi), riječ je vjerojatno o nečemu što on iskreno osjeća, što onda samo po sebi zaslužuje veliku pažnju i razumijevanje. Bilo kako bilo, ne daj se uznemiravati tuđim mišljenjima. "Svatko je sam sebi vođa, svatko je sam sebi učitelj, zar bi to mogao biti netko izvan nas?" govorio je plemeniti Buddha. Moj ti je generalni savjet: svoju zvidzdu slidi, tj. svoju intuiciju, pa što Bog da i sreća junačka. Tko ne riskira, ne profitira..."

Post je objavljen 17.02.2006. u 19:07 sati.