Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ulogoru

Marketing


Nakon snježne oluje i dva dana vožnje across the USA, stigla sam na destinaciju, moj novi dom. Organization is the key - pa evo okratko kako sam organizirala svoje nove dane.

Jutra radnih nedjelja provodim striktno poslovno, za pisaćim stolom. Moj posao je odgovaranje pisama, kao jedini dežurni propali kemičar u okolini. Samo jučer sam odgovorila na dva pisma, nakon konzultacija sa enciklopedijama:
'What is the harmless chemical substance, that can be placed in a glass jar and when you shake it, it should create a fine cloud, to entertain the children? Most humble servant, Chuck.'
i
'Kako skinuti tragove crnog flomastera sa srebrne posude za maslac? Zauvijek zahvalna, Nevenka'

Nakon što odgovorim na pisma, skidam laboratorijski mantil i stavljam pregaču. Prekjučer sam napravila pašta-šutu, jučer mahune sa janjetinom, a danas se nudi prebranac.
Vikendi počinju isplaćivanjem naknade za moje usluge, tj. dobivam džeparac. Ova subota ce da bude prva.

No, imam i ja svoja iznenađenja. Sinoć su mi Snježa i Ivica došli u posjetu, donijeli sušeno meso za naknadu, i sjeli da im ispunim neke formulare, kao jedini dežurni propali poznavatelj engleskog jezika u okolini. 'Đe da se potpisujem?' upita Ivica pa potpisuje svoje dokumente ne čekajući odgovor, dok Snježa kliče, 'A što si oslabio, honey.' Ivica se potpisuje na krivu liniju, pa briši to korektorom, pa se ponovno potpisuj.

Poslije smo se smjestili na trosjed i gledali satelitski program gdje je dr. Andrija Hebrang slučajno pričao o komunističkim zločinima. Ivica je usput smazao dvadesetak mojih palačinki sa pekmezom od šipka.
Snježa nam poslije priča da ide u posjetu u stari kraj, pa će dobrosusjedski da se nađe sa hrvatskim i srpskim prijateljima. Pa kako može?
Ja sam uvijek, kao jedina dežurna propala neonacionalistica (koju poznajem u okolini), iz obijesti išla u katoličku crkvu pa se krstila sa tri prsta i ubacivala dinare u škrabice, a u pravoslavnoj se krstila prvo sa pet a onda sa svih dvadesetoro prstiju, i ostavljala sličice sv. Alojzija Stepinca na klupama. Neka vide i znaju Snježa i Ivica i svi kako se razvijaju nacionalizmi.



Post je objavljen 16.02.2006. u 19:21 sati.