Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boysdontcry

Marketing

come to me again in the cold cold night

Zimske olimpijske igre. Torino.
Ne pratim baa sportove ali ajde natjerat cu se da barem olimpijske igre gledam. I zivciraju me. Cijele godine sta god da pustaju na televiziji su nogomet ili skijanje (sada sam naucio da se to skijanje zove alpsko skijanje). Uhu. I sta sad pustaju na televiziji. Nogomet i skijanje (alpsko skijanje).
Strasno. Ok jos smo davno oguglali na to da se nogomet zavukao u sve pore drustvenoga zivota i da se sve vrti oko toga, svi mediji bruje o tome, i da koliko god to bilo zalosno fucking "Ljubav u zaledu" izgleda poput nekoga dokumentarnoga filma o hrvatskoj so called jet set sceni tj. nogometasima. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Strasno. Toliko potencijala ova zemlja ima a sta mi radimo? Pratimo nogomet. Tj. 99% nas. Pa super, zanemarimo znanost, umjetnost, socijalne slucajeve i mogli jos mnogo pustih milijuna uloziti u stadione i financiranje tih "sportasa" i njihovih orgija sa kvazi estradom. Jer zbilja neznam dali hrvatska uopce i ima estradu. U Dinamov stadion je toliko para ulupano, a on je sve ruzniji i ruzniji i sve nezavrseniji. Cini mi se da ce prije zavrsiti Gaudievu Sagrada Familiu nego taj stadion i za puno manje para. A legenda o smaku svijeta nakon zavrsetka gradnje je snasla krivu gradevinu.
Ali dosta o nogometu. Sad im i ja dajem previse paznje a to bas i zele, to je neki zacarani krug.
Zimske olimpijske igre. Cijeli dan na drugome programu hrt-a skijanje. A izmedu dokumentarci o Kostelicima i prijasnje snimke natjecanja Kostelica. Svaka druge reklama ima barem neke veze sa Kostelicima ili skijanjem (svaka treca sa nogometom). Od 15 sportova nasi kao da prenose samo skijanje (alpsko). Strasno. Al ajde, gledat cu to. I sta vidim, odnosno cujem? U svakome spustu od tih 50 natjecatelja komentator barem jedanput spomene ime Kostelic. AAAAAA Gdje su olimpijske igre nestale? Gdje su svi ti ostali natjecatelji? Samo sta mogu cut su Kostelici. Sta su oni imaju neki monopol na hrt-u jer osim tih Kostelica ako cemo domoljubno gledati imamo i drugih sportasa (to sta neki imaju cudna imena i prezimena ne znaci da nisu hrvati), ali ne zelim ni tako gledati. Zelim hokej, snowboard, pa cak i curling jer mi se to skijanje fakat vise na vrh k***** popelo. Gotovo natjecanje u snowboardu. I sta bude na nasoj televiziji, neka napumpana plavusa koja ni svoje ime nikada nije naucila dobro izgovorit, koja u reportazi trajanja 48 sekundi kaze da je neki americki tinejder Shaun White pobrao medalju i onda se ubaci drugi komentator i ostalih 40 sekundi trajanja reportaze o snowboardu prica o tome kako je Janici danas bilo slabo. Pa kupite joj naranda, c vitamina, vrecicu za povracanje jer vjerovali ili ne u hrvatskoj postoje ljudi koji znaju sta je snowboard, tko je Shaun White i koje fakat ne zanima svaki put kad Janica dobije mengu. I ja placam televizijsku pretplatu i ocekujem da objektivno prenasaju ZOI a ne samo Kostelice koje gledam cijele godine cak i kad nema snjega. A da ne spominjem da uz tu nebuloznu pretplatu moram i posebno placati hrt ako bi ga slucajno zelio pogledati na satelitu. Gdje je tu logika. I tako ne gledam hrt, jer se nema sta i gledati. Gdje je demokracija? Vratite nam Pervana na otv. I on se prodao. Gdje ovaj svijet ide? CCC Pervane.

It’s the end of the world as we know it.
It’s the end of the world as we know it.
It’s the end of the world as we know it and I feel fine...fine...


Post je objavljen 15.02.2006. u 00:56 sati.