Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

"Teorija Tigrićevog očaja": prikaz

Pred dva-tri dana sam opisivajući doživljaje s jednog tuluma ustvrdio "kako je tu večer dokazana jedna žalosna i brutalna, ali istinita teorija o muško-ženskom snubljenju" . Taj "fenomen" sam dodatno ocijenio "očajnim". Prilika je da ukažem na neke neupitne činjenice koje su me navele na ovakvo razmišljanje.
Kako bi izbjegao strogo sociološki pristup, dva aktera moje studije neću zvati osoba A i osoba B, već simbolično, Tigrić i Lisica.

Opis okoline: tulum u jednom popularnom kafiću, ekipa otprilike istog godišta, većina ljudi pleše, cuga đabe.

Početna faza: Čopor mužjaka i ženki cupka na disko muziku u formaciji elipse, okrenuti licem jedni prema drugima. Situacija se čini sterilnom i neopasnom.
Razina “kuvanja”: 0 %

Faza 1: U jednom trenutku Lisica se izdvaja iz čopora i pristupa Tigriću. I Tigrić i Lisica imaju sposobnost plesanja, a svi znamo što je ples. Ljudska tjela u erotskom zanosu, dodiri pršte nekontrolirano po cijelom tijelu, cupkanje u ritmu i samim tim postizanje harmonije(znamo da je harmonija vrhovni cilj svake jedinke). Nakon 30 minuta Lisica naprasno napušta plesni podij i odlazi “odmoriti”. Ego ne dopušta Tigriću da je slijedi, jer bi to pokazalo da je već pao na njezin izazov. Radije odlučuje ostati na plesnom podiju i plesati sa drugim jedinkama, ženkama i mužjacima.
Razina “kuvanja”: 20%

Faza 2: Situacija se komplicira u trenutku kad kraj Lisice sjedne drugi mužjak, kojeg ćemo zbog autentičnosti prikaza zvati Jež. Jež je Lisičin kolega s faksa , iako imaju dosta dodirnih točaka i zanimacija, njihov odnos je prijateljski. Naravno Tigrić to ne zna. Lisica provede s Ježem 15 minuta čavrljajući o ničemu. Tigrić ne podnosi prisutnost drugog mužjaka, pa zajedljivo i ljubomorno svako malo baca oko na Lisicu u smislu “pa šta radi tamo, šta ne dođe ovdje da cupkamo, pa da bude hopa-cupa”.
Razina “kuvanja”: 45%

Faza 3: Budući je Jež stara iskusnjara za psihologiju ljudskih odnosa i voli mučit ljude,a primjetio je na kakvoj je pržioni Tigrić, predloži Lisici da se ne obazire na Tigrića neko vrijeme. Efekt je bio nevjerojatan. Tigrić je uskoro počeo “jezikom gluhih” pokazivati Lisici da mu se pridruži, na što Lisica, slušajući Ježev savjet, hladno odgovara da “hoće, evo samo da završi cigar!”. Lof svjetske klase. Odjeb trenutačnog efekta.
Razina “kuvanja”: 60-65%

Faza 4: Jež uskoro predlaže Lisici da pođe na WC, ali da u prolazu ne primjeti Tigrića, a nedajbože da ga pogleda ili nešto gore. Jež zna gdje to sve vodi i s nevjerojatnom količinom naslade promatra Tigrićevu facu dok ga Lisica eskivira u širokom krugu. Vraća se u društvo Ježa, što dodatno izluđuje Tigrića, koji već počne propitivati svoje mogućnosti kao mužjaka.
Razina “kuvanja”: 75 %

Faza 5: Jež smišlja vrhunac “spektakla” i predlaže Lisici da s njim otpleše par pjesmica, naravno dok je Tigrić na plesnom podiju. Lisica, uvjerena uspijehom Ježevih prijašnjih taktičkih poteza, prihvaća izazov i nastaje klasična scena iz Pulp Fictiona: Travolta-Thurman. Tigrić je očajan. U kutu se došaptava s frendom, vjerojatno u nevjerici zbog situacije.
Razina “kuvanja”: 85%

Faza 6: Dok Tigrić još uvijek stoji na plesnom podiju, Lisica sjedi s Ježem i priča o ničemu. Jež uvidi da je svoj dio posla obavio, pa predloži Lisici da on pođe u WC. Ako se vrati i vidi Tigrića kako sjedi do nje poći će na drugi kraj kafića i zadovoljno pijuckati svoju stock-colu. Opcija “ako ne sjedne” nije uključena, jer je Jež bio uvjeren u svoje poznavanje ljudske psihologije.
Razina “kuvanja”: 95%

Faza 7: Jež se vraća s WC-a i nalazi Tigrića i Lisicu za istim stolom. Navodno je Tigrićev ulet za stol bio: “Hoćeš li ti plesat s onim ježem ili sa mnom?” Kako bi dodatno pojačao napetost Jež odlazi do njihovog stola da bi uzeo čašu s pićem. Naravno, razmjeni par riječi sa Lisicom, čime Tigrić definitivno gubi razum i ispaljuje. Nakon Ježeva udaljavanja Lisica Tigriću uvali tehničkog “francuza”, čime je misija završena.
Razina “kuvanja”: 100%

Završna faza: Tigrić ovih dana očajno pokušava doći do Lisice, budući ga je ova nakon svega uspijela i nasanjkat (sad je postao Sibirski Tigrić) i neodgovara mu na pozive. A Jež? Jež se sam sebi divi kako je u jednoj večeri razvalio cijelu filozofiju snubljivanja. Kao što to uvijek biva, odlično mu ide savjetovanje drugih, a sam ne može sebe savjetovat u vezi sa svojom ježicom.

Keep on bloggin’!!!

Post je objavljen 09.02.2006. u 10:31 sati.