Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Povijest po Htilerovom nauku

Da Tomislav Marčinko nije sam na svoju ruku izblebetao u intervjuu za „Večernji list“ da posjeduje nekakve liste navodnih KOS-ovih i UDBA-inih novinara na HRT-u, govori i izjava Andrije Hebranga.

Andrija Hebrang naime smatra da je Marčinko u pravu kad objavljuje imena novinara koji su navodno radili za UDBA-u i KOS jer su takvi kočničari demokratskog razvoja Hrvatske. Hebrang nastavlja u istom tonu i iznosi da je HRT politički obojen medij kojeg treba „oslobodit“.

Ovakva retorika je dobro zapamćena u povijesti jer je potekla od najvećeg zločinca modernog doba, Adolfa Hitlera. Hitler se istom retorikom služio, samo su umjesto njemu mrskih novinara na meti bili Židovi i govorio je o potrebi oslobođenja Njemačke od židova.

Kao „šećer“ na kraju, Hebrang izjavljuje da je ponosan što ga svrstavaju u desnicu jer je desnica, po njegovom mišljenju, stvorila Hrvatsku. Ovime Hebrang direktno omalovažava doprinos većine branitelja ove zemlje i izvrće povijesne činjenice jer Hrvatsku nisu branili samo desničari (kojih prema rezultatima mnogih izbora nema ni 10%) već svi njezini građani.

Post je objavljen 08.02.2006. u 19:57 sati.