Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pantera2you

Marketing

Istina prestaje biti istinom kad u nju povjeruje više od jedne osobe!

Zamislite situaciju:

Upoznaš dvije osobe koje se mogu svrstati u onu kategoriju normalnih i dobrih ljudi. Zaintrigira te i jedna i druga, na prijateljskoj razini. I kreće štorija:
Prva osoba zna pola činjenica, druga osoba zna istu toliku količinu činjenica, ali činjenica druge vrste. Treća osoba zna cjelokupno činjenično stanje. Prva osoba je zamoljena od strane treće osobe prešutjeti nešto drugoj osobi radi njihovog prijateljstva. Druga osoba ne zna činjenično stanje glede prve osobe, a druga i treća osoba znaju nešto što su odlučile prešutjeti drugoj. Prva i treća osoba se dogovore kako će tajnu čuvati da treća osoba ne bi povrijedila drugu. Tada prva osoba zavoli drugu, druga prvu, a drugu osobu voli i ona treća+druga osoba voli treću. u svom tom kaosu tajenja činjeničnih stanja druga osoba prokuži treću i upita prvu kakvo je činjenično stanje glede treće osobe. Prva osoba pomisli kako je treća osoba sve otkrila onoj drugoj i otkrije činjenično stanje za koje su prvobitno znali prva i treća osoba. Druga i treća osoba započnu treći svjetski rat jer druga osoba shvati neke stvari o onoj trećoj. Prva osoba se rastuži jer nije htjela nikoga povrijediti.
Jeste li se snašli? Da, upravo takav je moj život zadnjih par dana.

Osobe drage, što da vam kažem?
Osobo druga- lakše dišem jer više ne moram živjeti u laži i sramiti se svaki puta kada te pogledam u oči.
Osobo treća-žao mi je, zaista. Nisam znala...Osjećam se bolje jer se od mene više ne traži da lažem, ali ne, nisam sretna što se klupko raspetljalo na taj način.

Možda da ste rekli jednu jedinu pojedinost...odigrala bih drugačije. Ostavila bih vas u vašem čarobnom svijetu gdje je sve svjetlucavo.
Žao mi je, ali u mom postupku nije bilo ni trunke zla.

Možda je u pravu bio Wilde kada je jednom prilikom rekao: Kakav bi to užas bio za čovjeka kad bi jednoga dana shvatio da je cijeloga života govorio-istinu! No, užas je moja furka!

Napisati ću samo još jednu stvar- ako želite razumjeti druge, razumjeti mene, počnite od sebe...

pusa

Post je objavljen 07.02.2006. u 23:50 sati.