Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Štefanica

Gledam sinoć emisiju „Otvoreno“ i mislim si da li itko od šefova na HRT-u gleda tog Petra Štefanića kako vodi te emisije? Štefanić je emisiju "Otvoreno" pretvorio u "Štefanica", upada u riječ, navlači goste da doslovno kažu ono što im on želi stavit u usta i cijelo vrijeme nastoji dokazati nešto što mu nitko ne želi potvrdit.

Sinoć se govorilo o potpisanoj deklaraciji jadranske euro regije. Šteanić je uporno htio da mu netko kaže nešto protiv te regije, pa je u tu svrhu dovukao čak i Tončija Tadića koji je trebao biti oponent zagovornicima euro regije. No na njegovu žalost svi gosti su bili prilično suglasni u stavu da je euro regija dobar potez.

Vidjevši da mu emisija ne ide u željenom smjeru, Štefanić postavlja pitanje ne dolaska dvojice župana najsiromašnijih hrvatskih županija, Ličko – Senjeske i Šibensko – Kninske pri tome iznoseći kao kvazi argument da se župani nisu htjeli pojaviti jer su dokumenti bili samo na engleskom misleći pri tome aludirati nekakvu urotu zbog ne postojanja prijevoda na Hrvatski. Ja osobno bih prije rekao da ti župani ne znaju engleski pa se nisu htjeli sramotit.

No kad ni taj manevar Štefaniću nije uspio, konačno mu je došao osmjeh na lice kad se javio jedan gledatelj koji je počeo postavljati nekakva pitanja u stilu „Kakve ćemo mi to novce dobit od Evrope“ i sl. To što su do tad svi rekli bar dvadeset argumenta za osnivanje euro regije kao što su ekologija, prometna povezanost, ekonomski razvoj i sl, Štefaniću nije bilo po volji.

Jednostavno rečeno… Petar Štefanić je katastrofalan voditelj koji nije dorastao novinarskom poslu kojeg mi svi plaćamo. Samo 700 poziva u toku emisije koja zna primit i do 2000 poziva možda i najbolje govori.

Post je objavljen 08.02.2006. u 11:02 sati.