Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Krabuljni ples Dragog Bloga na mjesečeni


@Dragi Blože i Njegov Sine F., išao sam u srijedu u grad ubost veliku pinku. Usput sam sreo jednu aktualnu Vjesnikovku i jednog bivšeg Vjesnikovca. Vjesnikovka mi je rekla kako me se u redakciji u zadnje vrijeme često spominje; da sam "otišao" na vrijeme; da sad pola redakcije strahuje od otkaza (ne bez razloga, jer kao što je sisa primijetio u trećem komentaru prethodnog posta:

baš jučer sam saznao kako su tjedan dana prije njene smrti njena šefica i nadređeni dolazili u Osijek kako bi pokojnoj novinarki uručili otkaz zato jer "neprestano glumata da je bolesna". Međutim, najveći dokaz neljudskosti ovih životinja kojeg se stvarno gnjusam, je da su to dvoje na njenoj komemoraciji uzeli mikrofon u ruke i održali veličanstveni govor o njenom uzoritom radu. Beskrajno licemjerje i zloba). (sisa 31.01.2006. 11:11)


a i bubimir11 potvrđuje isto u komentaru br31. pod prethodni post:

Da, nažalost umrla je Snježa. Nama je u Osijeku bila dio svakodnevice, jer kad više nije mogla hodati, tražila je informacije telefonom i pisala kod kuće!!!! Nevjerojatna je bila! Sat vremena prije nego je napustila ovaj nepravedni svijet predala je tekst tom istom Vjesniku. Tko ju je vidio i radio s njom znao je da je teško bolesna pa je nevjerojatno da joj je uopće netko mogao spočitnuti da "glumata". Imala je srčanu manu, giht i što još sve ne, a naš novinarski usrani posao sigurno nije pomogao! Nego baš suprotno. (bubimir11 02.02.2006. 13:49)


Vjesnikovac mi se, pak, požalio na srčane bolove koji su se pojavili kraće vrijeme nakon što je otišao u prijevremenu mirovinu, izazvanu "neznalačkim, mrzačkim, primitivno seksističkim, nepotističkim" ponašanjem DB-ove "Suzane" i takvom Sanaderovom kadrovskom politikom u Vjesniku koja da je gora od bilo koje dosadašnje totalitarne, pa čak i od onih iz najcnjih crvenih vremena". Podržao je moje nakane da sudskim tužbama protiv "Vjesnika d.d." utjeram znatniju svoticu zbog nerespektabilne egzistencijalne situacije u koju me gurnula Sanaderova vlast (uz pomoć prijatelja Dragog Bloga: Andreje Latinović, Tomislava Karamarka, te Manolićevog pulena iz Ferdinandovca, Franje Maletića) . Bit će mi svjedok. Znate li kako je taj legendarni profesionalac, kojeg mi je hvalio i Dražen Vukov Colić, bivši veleposlanik u Beču - aktualni u Sofiji, komentirao optužbe bivše redaktorice Marijane Mikašinović (u vrijeme mog otkaza zamjenice glavne urednice) da je u mojim tekstovima previše činjenica, podataka, imena, brojeva, pa ih zato treba kratiti, što da je značajno različito od termina cenzurirati[/I]?

Hido Bišćević, moj prvi glavni urednik Vjesnika i Ivo Sanader, najvjerojatnije zadnji glavni urednik Vjesnika


- Ona je bila dobra redaktorica, ali sam oduvijek znao da nije za novinarku, a pogotovu ne urednicu, kratko je rekao ispustivši uzdah i odmahnuvši glavom.

Ne bih više pred Dragim Blogom i Njegovim Sinom prenosio što sam čuo od svog sudskog svjedoka kako to ne bi doprlo do ušiju njihovih spomenutih prijatelja, a s njima sam, ipak u sporu. Otvorio sam temu o Snježani htijući ukazati da novinare ne ubijaju samo javno oglašeni kriminalci već i njihovi nadređeni - oni s dobrim plaćama, menadžerskim ugovorima (hm, Dragi Blože ti si ono uvijek bio dioničar?) , a što ja mogu na sudu posvjedočiti u mogućoj tužbi obitelji pokojne kolegice. To je svako dobronamjeran, poput onih koji su to i javno izrekli (galadriel artanis, sisajeda, Branke P. i Gospođe Jasminke), mogao uočiti.

Uopće me ne čudi da Dragi Blog odbija čitati iz svoje knjige "I dok je Kroacije, bit će mi džep pun" u Limbu. Ta nije on neki tamo Faker da bi čitao u Limbu. Radije će taj naš zakrabuljeni junak sjesti sam u kut "Kod Rođe". Ilegalni birc, u dvorištu privatne kuće u kojeg se ulazi samo na preporuku (mene je tamo jednom poslao Ivo Pukanić da se raspitam o Siniši Stracabošku Rambu) neću dalje opisivati kako ne bih ugrozio pravo na samoću Dragog Bloga. Ali, ipak, ne mogu odoljeti slatkoj napasti! Tko zna Dragi Blože, gdje bi se prije, kod "Rođe" il' kod Zvonca Trusića, moglo saznati nešto više o pozadini ubojstva Slavice Medanić, sestre osuđenog naručitelja ubojstva bivšeg ministra Marčela Popovića?

Jesi li što načuo je li Benko ovih dana i tamo slao policijske racije pod krinkom traganja za pucačima u specijalce?

Što mogu kad su činjenice na mojoj strani. Mogu samo poželjeti dobro zdravlje bivšem Vjesnikovcu kao i svim ostalim kolegama koje će ubrzo Sanaderova kadrovska politika u Vjesniku učiniti bivšima.

Nemam se potrebu, kao ti, braniti da sam ugrožena većina u svojoj državi. Hrvatovao sam u srednjoj školi pjevajući Još Hrvatska ni propala, pa me zahvatila Udbina akcija Formula (Izvor analiza Josipa Perkovića i Jana Garbiša), a predsjednik srednjoškolske partijske organizacije, profesor marksizma i Hrvat, protiv mene vodio proces zbog pjevanja ustaških pjesama i trganja zidnih novina sa socijalističkim i jugoslavenskim obilježjima. Sredinom devedesetih, nekadašnji tipsomarskističar, sada direktor iste one škole i učlanjen u HDZ, na otvaranju dopisništva Glasa Slavonije u Županji, stegnu mi "od srca" ruku.

Tako sam i na pravoslavni Božić 1987-e, vozeći se noćnim tramvajem skrivio incident (o kojem lažljivo piše Mate Bašić) rekavši kolegi s faksa, kojeg su desetak minuta kasnije razbili BBB-ovci, da mi se najbolji jugoslavenski glumac tog trena čini Miki Manojlović, al' i da mu užasno zamjeram što igra Vuka Karadžića u šovinističkom "isprcku" SANU - Miloševićeve penetracije u srbijanski, pa ubrzo, i čitav tadašnji jugoslavenski prostor.

Ne znam ja, mrzilački Mate Bašiću, zašto je ta priča, tipično za Udbu, selektivno i tendeciozno, prepričana u "Studentskom listu", ni što je tvoj Mark Markus saznao o njenoj "navodnoj pozadini" pa mu je to, kako tvrdiš odbio objaviti Ivica Buljan, sada šef kulture u Jutarnjem listu. Mene naprosto nitko od novinara ništa nije pitao. Mentoru na Fakultetu prof. dr. Ivanu Kuvačiću sam kazao, kad me upitao jesam li ja taj Željko kojeg spominju novine, da jesam, ali da nitko ne želi čuti moju stranu. Miliciji u Nehajskoj, dodao sam da se ne sjećam kako su izgledali BBB-ovci, ali da i znam tko su, sigurno bih se s njima obračunao istim načinom kako su oni s mojim prijateljem. Nikako preko murje. Sve je ovo lako provjerljivo. Živ je profesor Kuvačić. Pisac selektivnog i tendecioznog teksta u Studentskom listu bio je kasnije pripadnik Rosine postrojbe "Frankopani". Rosine postrojbe su, inače bile u izravnoj nadležnosti pomoćnika obrane za sigurnost Josipa Perkovića. Danas se SL-ov "pisac" bavi fotografijom. Postoji policijska arhiva iz tog doba.

@Mate Bašiću, budi barem jednom u životu novinar i provjeri navedene izvore.

Moglo bi se čak reći, da me upravo to što sam bio inicijator događaja o kom su nakon teksta u Studentskom listu brujali svi tadašnji mediji s prostora bivše Juge, ponukalo da poželim biti novinar. Da isprobam je li neki događaj moguće istražiti i izvijestiti što je moguće točnije, sveobuhvatnije - ne žrtvujući pri tom obične ljude (u navedenom slučaju i studente i agresivne navijače Dinama) u dnevno političke svrhe Udbe, ove ili one struje Partije, kasnije HDZ-a, a danas - korumpokracije.

Z. A-ov i moj studentski kolega dobro je ispravio Matu Bašića kad je riječ o imenu pretučenog, za kog su, kako se ispostavilo, BBB-ovci mislili da je Srbin jer je pripit na pravoslavni Božić i u društvu je tipa kom je najbolji glumac Miki Manojlović. Istina je da je pretučeni kasnije postao pripadnik "Tigrova", a nakon niza ratišta i da je ranjen od strane četnika. Dakle, nije riječ o nazovi dragovoljcu kako sugerira Mate Bašić. A isto tako je i istina da se Bašićev informator, od predratnog suradnika Poleta i sarkastičnog antinacionalista, začudno prometnuo u ratnog pripadnika Merčepove postrojbe stacionirane u Pakračkoj Poljani.

I za kraj, kad smo već kod uvreda i monstroznih optužbi na račun 45 lines koje Dragi Blog pripisuje komentatoricama iz Limba, priupitao bih Tomislava Čadeža promotora Društva za zaštitu Filipa Šovagovića, kakvim očima gleda, obzirom na svoj nedavni komentar HCSP-ovcima koji su se bunili da im je onemogućeno komentiranje na naslovnici blog.hr-a:

Nemam kad ulaziti u nove sporove, sad sam si na vrat nakopal i onog spamera Kemu ali ja bih na tvom mjestu izbjegal zabranu tak da posaljem novi komentar koji nema formu nedokazane istine iliti klevete. Naime, postavi sve cinjenice u obliku pitanja... (lijecenikatolik 30.01.2006. 16:17)
,

na skoro mjesec i pol star, Dragog Bloga, potpis pod post:

Čuj, Željko, a zašto ti brišeš one postove koji razotkrivaju istinu o Latinu!? Jel' to stoga što te je takvog handravog primio u emisiju, sad kad te nitko ne jebe za suhu šljivu, ili zato jer imate iste patrone i mecene? Zašto si prije dva, tri tjedna, kad je Latin napravio onaj fijasko od emisije o Petraču, za što je trebao biti isključen iz svih novinarskih udruga i istjeran jednom zauvijek s televizije, zabranio širem auditoriju doznati tko i kako ucjenjuje i teledirigira Latina? Ponovimo dakle, s nadom da ovaj put ne ćeš brisati istinu: Latin je ucjenjen! Ucjenjuje ga Puki. Pukiju i Čadežu stanoviti je mladac, Latinov miljenik, ispričao tužnu ljubavnu romansu. Puki je to, naravno, snimio na kazetofon, i, dao do znanja Latinu čime raspolaže. Od toga dana Latin je pisao u 'Nacionalu? (tj. Pilaš mu je pisao tekstove), a u emisiji je radio što mu je SMS kružok naredio! Jebiga: U ovoj je zemlji lakše biti pederčina, nego peder! Jer, prvo je karakterna osobina - drugo, samo nagnuće! (Dragi Blog 16.12.2005. 08:59)


@Also Thomas, vrijedi li, nakon svega ovog, tvoj komentar od juče?

Uživam u raspravi. Specifično me baš zabavlja Kemoterapija. Ima izvanredan nadimak, bolje bi mu pristajao jedino Citostatik. (lijecenikatolik 01.02.2006. 19:12)


P.S. @Dragi Blože, uopće se ne brrrrim na tvoju kvazi zbirku pjesama "I dok je Kroacije, bit će mi džep pun".

Samo bih ti preporučio da ne budeš tako matošdragoblogovski izravan. Zašto ti se zbirka ne bi zvala "Krabuljni ples Dragog Bloga na mjesečini"? Zvuči cool, romantičarsko-brodvejski. To je tvoj weltanschaung, kaj ne? Ostavi se krotienschmerza! Završit ćeš karijeru poput svog političkog uzora Dražena Budiše, nastaviš li naricati. Samo pazi da te paparazzi ne ulove, umjesto na ulazu u Scheweningen (jer si, recimo, rastrubio obilazak Ante Gotovine, pa se kao izgubio i već te Goran Milić traži preko Brisanog prostora), u Amsterdamu, u nekom crvenom kvartiru, sličnom, na slici dolje.



Mam buju u HCSP-u rekli da si prešel črlenima. Uf, onda ćeš biti veći tragičar od Zdravka Tomca. Hajd sad:
U ime Dragog Bloga i Njegova Sina F-a i Duha sa Zembericom. Amen!


P.S.S. Čuo sam da je Miroslav Krleža na samrti jednom od svojih biografa prorokovao da će se ozbiljiti Hrvatski Blog Mars, ali je taj mislio da odlazeći Fric bunca, pa je proročanstvo držao u tajnosti. Ti si Dragi Blože živi dokaz Krležine, prešućene, oporuke Hrvatima.

Prosim te, raspitaj se kod kolega blogera: kemoterapije: i babla
...Bilo došlo tako neko vrijeme da je svatko tko je iole držao do sebe objavljivao u novinama, ili čak knjigama, svoje uspomene na susrete s Krležom ili zabilješke pri razgovorima s njim. Mirek je bio već star, jako star, pa rekoh - krajnje mi je vrijeme da se i ja sretnem s najvećim živućim hrvatskim piscem, dok je još živ!...


Post je objavljen 02.02.2006. u 05:24 sati.