Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sivka

Marketing


--------------------------------------------------------------------------------

BAJADERA Sastojci: 40 dag šećera 10 žlica vode 25 dag margarin 20 dag. bajama i oraha (mljevenih) 20 dag keksa (mljevenih) 2 štange čokolade 1 čokolada za glazuru Priprema: U posudu zagrijte vodu skupa sa šećerom i pustite da malo prokuha. Zatim skinite s vatre i dodajte margarin te ga malo promiješajte i dodajte bajame, odnosno orase i mljevene kekse te dobro promiješajte da masa postane jednolična. Sada pola mase izlijte u padelu u kojoj mislite sušiti, a u drugu polovicu stavite otopljenu čokoladu, dobro izmiješajte i prelijte preko prve mase, te pustite da se ohladi i malo stisne. Poslije preko toga prelijte glazuru (čokoladnu), pustite da se malo još ohladi. OPOMENA!!! Obvezno suzdržite guzicu, te kolač pustite da se dobro ohladi i osuši. Nemojte biti lakomi jer lakomcu je govno u tobolcu. ORAHOV ROLAD (oblatne) 2 oblatne (napolitanke), snijeg od 2 bjelanjka, 20 dag mljevenih oraha, 20 dag mljevenog šećera, 2 štangle ribane čokolade. Ostaviti da odstoji pola sata. Namazati na rumom (ili vodom), prethodno omekšanu oblatnu i preklopiti drugom isto tako prethodno omekšanom oblatnom. Preko toga premazati kremu pa zarolati. Priprema kreme: 12 dag masla 12 dag šećera u prahu 2 žlice kokosa 3 žlice ruma 1 žlica vanilije ORASNICE - Sastojci: 3- stučena bjelanjka 20 dag šećera 25 dag mljevenih orasa 10 dag sjeckanih orasa priprema: u bjelanjke umiješati šećer i mljevene orase. Od dobivene smijese ćemo oblikovati kifliće. Tako oblikovane kifliće ćemo uvaljati u sjeckane orase. Zatim ćemo ih više sušiti nego peči na temperaturi od 70 stupnjeva u vremenu oko 1 sat. ČOKOLADNA SALAMA Miješaj na pari 4 žumanjka, 5 dag šećera, 12 dag čokolade, 5 dag masla, 10 dag rezanih orasa. Kad se zgusne malo ohladiti, pa napraviti male kobasice (2-3), koje treba uvaljati u kristal šećer. Stvrdnuto rezati ukoso. ČOKOLADNE ŠTANGICE Sastojci: 23 dag brašna 18 dag masla 6 dag šećera 4 dag mljevenih bajama 1 cijelo jaje priprema file: 18 dag rezanih bajama (orasa), 20 dag šećera, 4 bjelanjka(ne stučena), 2 štange čokolade, kuhati na pari da se malo zgusne. priprema: tijesto rastegnuti na padeli (prstima) i napola ispeći. Zatim izvaditi i namazati marmeladom od marelica i preliti filom. Sve skupa prosušiti u pećnici.

Post je objavljen 01.02.2006. u 22:38 sati.