Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nz

Marketing

put od Waitomo pečina do Wellingtona

Put od Waitomo pečina do Wellingtona trajao je par dana, plus par neplaniranih dana. Naša kombi se malo pokvario tako da smo ga morali voditi na popravak. Prve znake nemoći je pokazivao pri dolasku u Waitomo, ali mi smo mislili da je to samo problem u akumulatoru, ali na kraju je ispala da je crko atenuator. Neobjašnjivo kombiju je nestajalo struje, a u početku smo mislili (jer je kiša padala) da se negdje od vlage dogodio kratki spoj i da se akumulator brže prazni. Dva tri puta smo ga morali paliti na guranje. Pri parkiranju tražio sam samo nizbrdice. Prvo smo kupili novi (večeg kapaciteta) akumulator, jer nas još čeka cili južni otoki i dobar komad sjevernog, a s atenuatorom smo imali malih problema. Novi je bio malo skup i trebalo je čekati dan da dođe iz Aucklanda, te smo zamolli servisera da pronađe polovni atenuator. Cili dan je bio na popravku, od rane zore do kasnog popodneva i nakraju su ga uspjeli napraviti i u njega ugraditi polovni atenuator. Serviser je rekao da je kombi u dobrom stanju, a atenuator je mogo, a i nije moro baš sad umrit. Jednostavno, događa se.
To nas je koštalo nekih dodatnih 400NZ$, ali što je tu je. Prije samog kvara stali smo u jednu gostionicu, gdje obično staju vozaći kamiona. U gostionici zidovi su išarani bezbrojnim porukama, tako da smo se i mi potpisali istavili datum. Tko zna, možda su naša imena još tamo.

Krečemo ponovo s kombijem koji u sebi ima novi-polovni atenuator prema krajnjem jugu sjevernog otoka. Prolazimo opet pored planine – vulkana Ruapehu ćiji su vrhovi još pod snijegom. Cesta je odlična i a krajolik prekrasan. Vidjeli smo dosta pašnjaka, ovaca, par prekrasnih vodopada, visećih mostova i plaža s crnim pijeskom. Vidjeli smo na dva tri mjesta gdje je vodena bujica odnjela pola puta, tako da se moralo malo sporije voziti. Jednu noć smo spavali u gradu Wanganui, koji je na zapadnoj obali New Zealanda i ima pješčene plaže crne boje. Pjesak je super sitan i crn, tako kada ga poželite skinuti sa sebe to traje neko vrijeme i noge vam poslije izgledaju malo prljavo. Ovaj grad mi se baš i nije svidio jer sam vidio dosta kuća, ćije fasade godinama nisu obnavljane. Iz Wanganuia krečemo prema Wellingtonu. Cesta jednim djelom prati ocean, pa opet ide u unutrašnjost. Uz cestu ima par zanimljivih gradića s velikim parkovima. Nakon dugog i zanimljivog puta dolazimo u Wellington.

krajolik New Zealanda šira okolica Wanganui-a
krajolik New Zealanda šira okolica Wanganui-a

SLJEDECA PRICA JE WELLINGTON,PREKRASNI GLAVNI GRAD NEW ZEALAND (posjetili smo parlament New Zealanda, vozili se s cable car "slićno zagrebackoj uspinjaci", uživali u parkovima i vrtovima te naravno posjetili nezaboravni prekrasni ogromni "muzej Novog Zelanda TE PAPA TONGAREWA....)


Post je objavljen 30.01.2006. u 18:17 sati.