Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

Stari post
The Birth of Coffee: There is an old Ethiopian legend that says that a young goatherd noticed his herd becoming unusually frisky after eating some bright red berries. After trying some himself, he found that they had the same stimulating effect on him.
A monk from a neighboring monastery also tried these berries after he found the young goat herd in this state, and to his amazement, he also found that the berries helped keep him and others alert during their night prayers and thus spread the use of coffee.



Znaci,- pastir našao stado kako pase kavu i zakljucio da bi i on mogao malo da se razveseli kao i cijelo njegovo stado. Poslije toga je i svecenik iz manastira, inace pastirov susjed, vidjeo da je to dobro za dugih nocni molitvi,- I bi kava.

Tako kaze legenda,- Poslije toga Etiopija je postala treci najveci izvoznik kave u Africi. Jaci u izvozu kave su samo Uganda i Obala Slonovace. Kazu da se godisnje proizvede 250,000 tona kave (ako to ikome ista znaci).
Sada se kao nesto raspravlja o porijeklu kave, gdje je postojbina kave i slicno,,,
Ja navijam da je orginalno ipak iz Etiopije jer je "Kaffa" naziv pokraine u juznoj Etiopiji gdje je ovaj pastir sa ovcama napasao svoje stado. Nekako ima logike da su ipak oni bili prvi, a sta smeta neka u necem budu prvi.
Dobro bili su oni rekorderi na 5000 i 10000 metara sa Haile Hailesalassijem. Svjetski rekorderi u trcanju.
Sto sve ja napisah ovdje, a htio sam samo reci da mi se pije kava.


Post je objavljen 30.01.2006. u 15:26 sati.