Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cadez

Marketing

Šovagović prošvercao iz Makedonije 2 kg kačkavalja

F. Šovagović se napokon vratio iz Makedonije, gdje uopće nije išao snimati film nego je to bilo gostovanje ansambla Dramskog kazališta Gavella, u sklopu kojeg je taj depresivni i međusobno do kosti posvađan skup ljudi odigrao njegove 'Ptičice' i Turgenjevljevih 'Mjesec dana na selu', predstavu koju je još prije sedam godina režirao Paolo Magelli a F. Šovagović u njoj statira. Kruži pozornicom u nekoj pohabanoj obleki i mrmlja sebi u bradu. Zanimljivo je da se, bar Ziku i meni, za vrijeme te predstave javlja i na mobitel. Javlja se na mobitel u još nekim Gavellinim predstavama, u kojima također statira a statira jer bolje od toga, smatra Uprava, nije zaslužio. Osim što obavlja privatne razgovore za vrijeme predstava, Šovagović mobitelom fotka kolege na sceni. Hvata ih, onako s boka, u najintimnijim trenutcima uloge.
Po povratku je ravno s aerodroma Pleso došepesao u Limb opterećen s nekoliko najlon vrećica. Prenio sam mu prigovore koje mu je uputio Magelli, koji je ovih dana u Zagrebu i platio mi je taksi, ručak, kupio cigarete, zanimacije te dao intervju a Šovagoviću je priprijetio da će tražiti od Uprave da ga posve izbace iz Turgenjeva jer ne samo da je zaboravio tekst nego se njemu, koji je ipak glavni, uopće ne javlja na mobitel. Osim Magellija, na Šovagovića je bijesan i Ž. Malnar koji mu je, opet preko mene, poručio da mu zabranjuje putovanje u Indiju jer će se, kakav već jest, vratiti s ptičjom gripom.
Čim je odložio najlon vrećice, Šovagović je, čuvši te loše vijesti, dao ovu izjavu:
"Bilo je jako zanimljivo, upoznao sam Vasila Tupurkovskog, Esmu Redžepovu i Slobodana Unkovskog, koji je izrazio želju da 'Ptičice' postavi u Beogradu. Jeo sam ajvar, pinđur i ćevape punjene kačkavaljem i pio sam sokove i pojeo sam jednu bombonijeru Soko-štark. Prošvercao sam 2 kg kačkavalja i 3 boce T'ge za jug koje sam platio po cijeni jedne u Hrvatskoj. Na carini nisam imao problema pa mi je žao šta nisam prošvercao i šta drugo. Makedonci su svi depresivni jer Bugari misle da su Bugari, Srbi da su Srbi i ostalo. Žene su zgodne i emancipirane i načitane. Auti su stari i klimavi. Za razliku od nas, oni ne vjeruju da nisu na Balkanu. Zidarić je dosta bubnjao i kupio je tarabuku. Kaže da kad bubnja da zaboravi na probleme i da ga mine bol u glavi što nije slučaj s nama. Tupurkovski je u tri dana promijenio 2 džempera i častio nas je baklavama."
Toliko zasad.


Post je objavljen 27.01.2006. u 00:18 sati.