Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redsandra

Marketing

Savršen ručak za sredu, 25.

Pošto Siboney napisa post o piletini i đumbiru, ja se setih jednog recepta, a zove se (pa kako bi drugačije)) Piletina sa đumbirom. Napravih ga. Pojedoh. I mmmm. Dakle:

2 pileća bela mesa
0,5 dl limunovog soka
manji koren đumbira
kašičica seckanog lista peršuna
2 kašike maslinovog ulja
čen belog luka
četvrt kašičice aleve paprike
pola kašičice soli, malo bibera, začini za piletinu

Napraviti marinadu (limunov sok, sitno iseckan đumbir, beli luk, peršun, aleva paprika, so, biber, ulje-možete odstupiti od priloženih mera i staviti sastojke u zavisnosti od toga koji ukus želite da dominira). Meso ravnomerno preliti marinadom i začinom za piletinu. Ostaviti da stoji u frižideru oko 2-3 sata. U vatrostalnoj činiji peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta.
Služiti uz pirinač.

Prijatan i vama ručak.



Post je objavljen 25.01.2006. u 16:13 sati.