Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

WAZ vs. "Krone" via EPH, UPRH, NCL

Poštovani!

Ja sam Željko Peratović slobodni istraživački novinar iz Zagreba. Upravo pripremam tekst o medijskoj sceni u Hrvatskoj. Iz dva neovisna izvora doznao sam da je prošli tjedan u Uredu Predsjednika RH održan sastanak između hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, direktora WAZ-a Bode Hombacha, suvlasnika EPH-a Ninoslava Pavića i predsjednika NCL grupe Ive Pukanića. Navodno se razgovaralo o povlačenju Ive Pukanića iz sudskog spora što ga u Austriji vode WAZ i „Krone“ oko optužbi da je WAZ u Hrvatskoj suvlasnik EPH, a koji je prema navodima Ive Pukanića dio kriminalne medijske organizacije „Gruppo“. U Hrvatskoj je poznato da je predsjednik Mesić blizak prijatelj Ivi Pukaniću. Navodno je na ovome sastanku upravo predsjednik Mesić nagovorio Pukanića da se povuče iz sukoba WAZ-a i „Kronea“. Ovotjedni „Nacional“, tjednik u vlasništvu Ive Pukanića, prestao je s objavljivanjem napada na Ninoslava Pavića, EPH i WAZ, a koje je svaki tjedan objavljivao od 2001. kada je izbila afera „Gruppo“. To je po mojim izvorima siguran znak da je dogovor postignut, međutim još nisu poznate sve pojedinosti što time dobivaju Pukanić i Predsjednik Mesić.
Molim vas da kao strana koju se spominje u ovoj priči dadete svoj komentar.

Srdačan pozdrav,


Nakon što sam dobio potvrdu iz neovisnog izvora "vijesti mjeseca" koju je kao komentar postirao Dragi Blog, odaslao sam svim spomenutim stranama gornji upit. Naravno, za WAZ i "Krone" mailovi su na njemačkom. Sada ćemo vidjeti tko će se prvi javiti i tko će biti spreman objaviti priču kad dovršim istraživanje.

Za one neupućenije evo nekoliko linkova o sukobu WAZ-a i "Kronea" u kojem je sudjelovao Ivo Pukanić:

Nacional" (Zagreb) - Šta se skriva iza prodaje najstarije medijske kuće na Balkanu/ Četvrtina "Politike" vlasništvo Hrvata, Glas javnosti, 03. jun 2002.

Balkanske veze WAZ-a, Der Standard, 24. September 2003 i prijevod u Vjesniku 25. rujna 2004./Index.hr/forum


Post je objavljen 25.01.2006. u 00:33 sati.