Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/didarogo

Marketing

Al Azif

Ne nije to ime nikakve nove desne ruke čuvenijeg Osamljenog Mladena nego nešto sasvim i totalno drugojačije. Tp je izvorni naslov spisa koji se u Europi i zapadu općenito pozna pod nazivom Nekronomikon u prijevodu s grčkoga to bi bila Knjiga Mrtvih Imena, a izvornik Al Azif bi značio Brujanje Kukca.
Riječ je o najintrigantijem spisu ikad sastavljenom, mislim da ovo nije pretjerivanje jer se u al Azif-u iznosi ona najdrevnija i svima nepoznata pa i teško dokaziva povjest Svvijeta, Svemira, Zemlje, Čovječanstva i Bogova. Dok se razne druge Geneze zadovoljavaju time da navedu kako su nakon što Bog reče fiat lux reflektori užgani, dotle se u nekronomikonu razrađuje sama priča o postanku Svemira, prvih galaksija, sunaca pa sve do nastanka i prvog naseljavanja Zemlje davno u Noći Vremena kad su Drevni prilagodili naš planet za svoje potrebe.
Postoje dvojbe oko autentičnosti Nekronomikona, iako je on bio poznat kroz Srednji vijek sve do Renesanse, a sumnje u autentičnost izviru iz činjenice da je pozornost na ovaj spis svrnuo američki književnik H.P. Lovecraft koji je do tih spoznaja došao u snovima. Mnogi su skloni vjerovati kako je Lovecraft "izmislio" Nekronomikon što je prilično blesavo vjerovati. Kao da je Donelly izmislio Atlantidu. Jasno da je Lovecraft kroz svoje pisanje i kroz svoju ulogu medija unio u spis i nešto osobnoga, to je neizbježno. prijem slike ovisi o tome kakve su nam antene i televizori a isto pravilo vrijedi i u ovim vrstama prijenosa. Ipak, značajno je da se čovječanstvo danas opet bavi Al Azif-om jer nikad se ne zna što iz toga može proizići. Neki misle da je to opasno, suludo i besmisleno prizivanje katastrofe, a drugi da se studijom i primjenom istina iz tog spisa može čovječanstvo kolektivno oplemeniti, a pojedinac pogotovo, možda i skupina.
E, sad naravno čekam vaša mišljenja!

Post je objavljen 22.01.2006. u 14:46 sati.