Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zilet

Marketing

Kiba


Popijem pivo do kraja, platim rundu i idem iz grada polako prema doma, na ručak... Prolazim ispred hotela Dubrovnik i ubacim "medvjeda" uličnom sviraču koji ispred nabija i prije nego produžim korak on brzo skrati pjesmu i pita: "Nekaj za tebe?"

Ja: "Znaš kaj od Donovana?"
On: "Paaaa znal sam prije samo sam sad već zaboravil."
Ja: "Onda nešto od Dylana, to znaš!?"

I tako ja stojim vani na ulici, piša mi se, slušam , pogodite - "Blowin' in the wind" vani zimaaaaa, panjeve čupa, za mene bar minus dvadeset, posebno poslje pive. Stari sjedi na svojoj gajbi, gitara u rukama, usna harmonika oko vrata, pored njega boca u škrniclu i dere po toj gitari ko da nije njegova. Uglavnom riječi je sve pobrko iako je otpjevo samo jedan stih al ga je zato pet puta ponovio..

On: "A kaj, znaš ti kaj od Donovana, jel sviraš 'opće!?"
Ja: "Pa znam, ono, dvije tri stvari od njega..."
On: "Ja sam inače Kiba..." i pruža mi ruku s trzalicom u ustima" ...ulični svirač a tak me zovu. Imam ja njega na pločama doma!"
Ja: "A jel bi mi prodo kaj?"
Kiba: "Paaa bi. Bi. Nebi sad za pet kuna, al možemo se dogovorit. Ionak' su mi isključili struju doma pa nemrem slušat. Al terbo bi vidjet,
koji put dođem pijan doma pa sve u pičku materinu porazbijam" i smije se...

Pa me pita jel mi se da da mu odem do dućana po pivu a ja šprint u prvi birc, obavim žuta posla, pa u dućan i uzmem dvije. I tako ja razglabam s njim o svemu... hvali se on meni kak je Paul McCartney sviro s njim baš tu ispred hotela Db ono kad je bio u Zagrebu, i da pitam kog god hoću, i kako je došao baš njemu, i da je bio u novinama... Objasnio mi je kako ima službeno dozvolu Grada da svira na ulici, i kako to nije mala stvar, pa kak je dobar s Ibricom (Jusićem) i koji je to isto cuger...

I kaj kažem!? Kažem da svatko ima jebenu priču za ispričat. Samo ga treba znat poslušat.

I niš, popili smo još po dvije, a na kraju sam i ja debitiro i odsviro mu "Catch the wind" od Donovana, iako je piva učinila svoje pa sam se sjetio samo prva dva stiha, a ni smrznuti prsti me nisu baš slušali..

Post je objavljen 21.01.2006. u 00:48 sati.