Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whatdidusay

Marketing

jos jedan weekend...

znate kako sam se zalila pre par dana da sam izbrisala onaj e-mail??? trenutno sam u jos vecem bedaku jer je prosto nemoguce da udjem na svoj (pa ni moje sestre i roditelja) hotmail account. nemam pojma sta se dogadja ali cu sutra zvati nekog "strucnog" da mi pomogne.
moj weekend je bio prenatrpan, kao i obicno. sto svakako ne zvuci lose ali posle nekog vremena stvarno imam zelju samo da se opustim i prespavam ceo dan. ovog puta sam ga 100% provela s porodicom. juce uvece sam bila pozvana na jednu zurku ali iz tehnickih razloga nisam mogla otici. moja rodjaka ima ogromnu zelju da me upozna sa nekim deckom ali se meni nigde ne zuri, ja, kao tipican primerak vodolije, uzivam u slobodi. nisam bila bas jako razocaran ali bi mi prijala vec jedna party...nikad nisam bila neki party maniac ali me ovaj zivot u usa bas urnise...ako odem na neko mesto da se izigram jednom u 6 meseci to mi je to. ovde je, za one koji ne znaju, zakon da moze da izlazis u clubs samo ako si over 21 yrs old, sto ja nisam.
u subotu sam otisla sa mamom i babom (koja je ovde vec 2 meseca i napusta nas za 1 mesec)u balboa park. uglavnom mi je drago sto je(the baba) tu ali me po nekad iziritiraju njena pitanja i price o mojim rodjacim iz srbije (s kojima se tokom ovih godinu i po dana preterano zblizila) i konstantno kontriranje. kad ja kazem "vidi baba kako je ovo dobro, ovog nema u srbiji" ona kaze ima a kad ja hvalim kako tog imaju u srbiji onda ona kaze "samo cuti i sedi tu gde si, tamo je sve propalo". ja sam uvek mislila da je ona najbolja baba na svetu (iako imam jos jednu babu koja me, doduse, ne sljivi ni 5%) ali me vec malo zamara njeno stalno prisustvo. bas je bilo super kad sam odlazila kod nje izmedju skole i treninga da jedem i da se malo ispricamo, onda kad je dolazila kod nas subotom na rucak, sve je to bilo u nekim umerenim kolicinama. a da sta jos nalazim veoma napornim...non-stop hoce da me natera da jedem supe (po mogucstvu punu serpu), naravno, sarme i pilava, paprikasa i ostalih stvari koje ja mogu da pojedem ali nimalo ne uzivam u tim "vojvodjanskim" drangulijama. neki bi me mozda nazvali "pokondirena tikva" ali se ja ne bih slozila, jednostavno sam pronasla sebe. ja volim ribu, morske plodove,salatu i zitarice. ne mogu sebi da priustim da budem vegetarijanac jer mi tezina nije jaca strana ali cu se, mislim, jednog dana pretvoriti u to. kontam, kad pocnem da zaradjujem za sebe i kad ja budem bila "gazda"....pazi mene, sa weekend sam presla na moju kuhinjsku orijentaciju.
da se vratim, balboa park je pun muzeja i raznih atrakcija. moj omiljeni je naravno, natural history museum ali smo ovo puta posetili art museum. deo je bio posvecen rembrandt-u i stvarno sam bila fascinirana (iako ne znam puno o umetnusti, ja sam naucnik) a drugi deo je bio posvecen crkvenim ikonama iz rusije.
danas smo bili u jednom casino-u. ne, ne da bi se kockali vec smo isli da jedemo i da se provozamo...ili bolje reci zderemo! najela sam se ko nikad. onda smo otisli na plazu. to je najlepse mesto na celom svetu. toliku mi snagu daje ta voda, ne moze se ni opisati. ja sam rodjena u malom gradu na reci i uvek sam postovala most, reku i sumu ali je ovo ovde stvarno nesto posebno.
a da bi ceo weekend bio jos bolji pogldela sam veliki broj filmova, na mojoj "movie" listi su.
sutra je martin luther king jr.'s day i imam day off from school. onda mi ostaje jos jedna nedelja koja ce se zavrsiti mojim rodjendanom, nadam se da ce biti barem toliko dobro k'o prosle godine.
onda me cekaju final exams u skoli koji ce obeleziti konacan kraj 1 semestra. glupi skolski system!
toliko....

Post je objavljen 16.01.2006. u 04:06 sati.