Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/467913

Marketing

GREEN DAY




Na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada MTV Video Music Awards ovi guba rockeri za album American Idiot odnijeli su čak sedam nagrada i tako definitivno potvrdili da je rock ponovno in. Popularni greenovci s tog su se happeninga vratili bez samo jedne nagrade, i to one za najbolji umjetnički dojam.

O GREEN DAYU: Ovaj punk rock trio dolazi iz Kalifornije, a bend su osamdesetih godina prošlog stoljeća osnovali Billie Joe Armstrong i Mike Pritchard, i to pod imenom Sweet Children. Nešto kasnije pridružio im se i Al Sarbonate te su se prozvali Green Day. Planetarnu popularnost donio im je treći album Dookie koji su izdali 1994. godine. Taj im je album donio prestižnu nagradu Grammy za najbolju alternativnu rock izvedbu. Glavni lik grupe Billi nedavno je proglašen najslađom facom MTV Awardsa, a tako je mislilo 22 posto cura. Na drugom je mjestu bio Eminem, na trećem Brandon Flowers iz The Kilersa, a na četvertom Gerard Way iz My Chemical Romancea. Tinovke Billieja smatraju neodoljivim zbog, kako su rekle, njegova čarobnoga glasa i preslatkog looka. Iako mu je glas anđeoski, ponašanje mu baš i nije takvo jer svakom tko mu ide na živce bez frke kaže "da mu može poljubiti dupe!" Na pozornicu, gdje su se dodjeljivale MTV-jeve nagrade, rockerski se trojac dovezao u starom zelenom kabrioleto, kakav se pojavljuje u njihovom nagrađenom spotu za pjesmu Boulevard of Broken Dreams. Okupljeni su bili oduševljeni njihovom forom.

SUPER CAKA: Trenutačno greenovci pišu scenarij i produciraju film o njihovu albumu American Idiot. Frontmen grupe Billie rekao je kako će film biti mješavina albuma i filmova koje su radili The Who. Odbili su glumiti u filmu jer žele da to rade profesionalci.

"Vole Vas P.I.G-ice" :)


Post je objavljen 15.01.2006. u 17:41 sati.