Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

MUP smjenjuje Šulca i Bukvića, a na njihova mjesta dovodi Fabera i Vargu


Večernji list najavljuje da bi rezultat rada unutarnje kontrole MUP-a u postupanju policije prilikom intervencije u HVIDR-i mogle biti smjene načelnika PU Zagreb Krešimira Šulca i njegovog kuma zamjenika ravnatelja MUP-a Jakoba Bukvića:

Kirin smjenjuje šefa zagrebačke policije

...Iz ovoga se dade zaključiti da su i ministar Ivica Kirin i ravnatelj Marijan Benko, koji se o ulasku policajaca u prostorije Hvidre i navodnom nanošenju ozljeda invalidu Ivanu Pandži još uopće nisu javno očitovali, odlučili stati uz policajce koji su bili na terenu. Ali i istodobno iskoristiti situaciju i riješiti se nepoželjnog kadra u najvećoj upravi u zemlji...

Deana Knežević, Marina Borovac, Ivana Jakelić, Večernji list, 11.01.2006.


Ova špekulacija nije bez osnova jer je i sadašnji ravnatelj policije Marijan Benko imenovan na tu funkciju nakon što se Ivicu Franića formalno optužio da je odgovoran što su gnjevni Gotovinini pobornici razbili nekoliko stakala na zgradi Vlade.

Ministar Ivica Kirin je u Otvronom Petra Štefanića kazao da će tražiti odgovornost nadležnih u policiji koji su dopustili naguravanje u HVIDR-i. Dakle, smjena će biti da bi se jednim udarcem ubilo dvije muhe: smirila HVIDR-a i obavile smjene koje se već mjesecima najavljuju.

Obzirom da Vladimir Faber, kum ravnatelja POA-e Tomislava Karamarka, još nije obavio posao u Osijeku, a da je on glavni kandidat za načelnik PU Zagreb, za očekivati je da će Krešimir Šulc prije smjene imati status načelnika PU Zagreb pod suspenzijom.

Za mjesto zamjenika ravnatelja policije umjesto Jakoba Bukvića, prema najavi Ivice Đikića u Feralu trebao je doći Perica Jurič. Jurič u neformalnim razgovorima ne negira da je taj prijedlog došao iz Ureda Predsjednika, ali on na njega neće pristati. Kaže da je zadovoljan trenutnim poslom šefa sigurnosti u firmi svog bivšeg policajca Marka Lukića.

Za sada, najizgledniji kandidat za mjesto Benkova zamjenika je Marijan Varga, predsjednik DC-a u Međimurju i bivši načelnik PU međimurske.


Post je objavljen 11.01.2006. u 23:11 sati.