Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/speediman

Marketing

Mitsubishi Eclipse Spider

Image Hosted by ImageShack.us
Na salonu automobila u Detroitu, Mitsubishi predstavlja i Spyder-inačicu prošlogodišnjeg Eclipsea. Ovaj kabrioletić linijama i vanjskim dizajnom nimalo ne zaostaje za legendarnim američkim kabrioletima, osim što je znatno manjih dimenzija, što se uklapa u novootkrivenu američku znatiželju za sub-kompaktima. Eclipse Spyder koristi platneni krov koji se (ra)sklapa za 19 sekundi, a umjesto žarulja u stražnja svjetla ugrađene su LE diode.
Image Hosted by ImageShack.us
Spyder dolazi s jednim od dva motora. U GT izvedbi pokreće ga 3,8 litarski V6 snage 260 KS i momenta od 350Nm, koji daje ubrzanje od oko sedam sekundi. GS pokreće 2,4 litarski MIVTEC snage 162 KS i kombinirane potrošnje od samo 12,7 L. Uz GT može se birati pet stupanjski automatski ili šeststupanjski ručni mjenjač, dok mjenjači u GS-u imaju po jednu brzinu manje. Osim toga FT ima sve četiri disk-kočnice, dok GS na stražnjim kotačima ima bubnjeve.
Image Hosted by ImageShack.us
Uz obje izvedbe standardno dolaze 17" naplatci, zračni jastuci integrirani u naslon sjedala, ABS sa EBD-om, tempomat, blokada motora, te otključavanje i paljenje bez ključa. Kupci mogu naručiti i tvornički ugrađen zvučni sustav Rockford Fosgate, pri čemu ispod stražnje klupe dolazi sub-woofer snage 650W. Vrijeme početka prodaje na europskom kontinentu nije priopćeno.

Post je objavljen 11.01.2006. u 20:32 sati.