Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alternacijabloga

Marketing

Dan peti

Dok su taoci krepavali i hrkali, ja sam ih morao cuvati, ... i sta cu, malo gledao TV. Kad tamo, neka emisija o genetici. Kako sam ja terorist nadprosjecne inteligencije, odlucih se pogledati emisiju. Odmah sam na pocetku vidio da tu nesto ne stima, jer sve su govorili drugacije nego sam ja u skoli ucio.

Svi znamo da smo mi djecaci bolji i pametniji zao sto imamo XY kromosome, a djevocice su glupe i bezvrjedne jer imaju dva puta isti X kromosom. Za vas koji neznate, kromosomi su nekakve pizdarije u stanicama koje sadrze gene, a geni vas odredjuju onakvim kakvi ste.

No, tu sad dolazi zaplet radnje. Naime, vecina genetskog koda se nalazi u X kromosomu. Taj kromosom je gigant veliki kromosom. Uz X kromosom ... nas muski Y kromosom izgleda kao patuljak. Zasto je to tako, nitko nezna, ... ali tvrde da je to zbog toga sto u Y kromosom i nema bas puno gena. Pokusali su to slikovito objasniti neukom puku, pa su rekli da si mi sad zamislimo te gene kao spagu koja bi se protezala od new yorka do moskve. Od cijele te duzine, samo prvih 20tak km bi bio Y (muski) kromosom, a ostatak zenski X kromosom. Dakle, iz toga bi proizaslo da je taj zenski kromosom dominantan, i da on u biti odredjuje vecinu karakteristika koje osoba ima. Nadalje ... prvih 3 metra tog niza bi bio gen koji odredjuje spol djeteta.

E, sada dolazimo do onog sokantnog otkrica. Tih prvih 3 m genaa se 'aktivira' tek nekih 10tak dana nakon zaceca. Ako se aktivira, bit ce djecak, a ako se ne aktivira, bude djevojcica. Sto analogno dovodi do zakljucka da je zametak, embrij .... po defaultu zenskog roda ... a tek aktiviranjem odredjenog gena postaju djecaci. Odnosno, taj gen jedino jajnicima kaze da ce biti jaja, i onda oni testosteronom odrade sve ostale razlike.

Analogno tome, Eva nikako nije mogla biti napravljena od adamovog rebra, nego je jedino moglo biti obrnuto. Mi muskarci postajemo samo devijacija zene, koju ista ta zena stvara.

Boli me glava od razmisljanja, idem se malo izivljavati na taocima. ...

Post je objavljen 09.01.2006. u 09:46 sati.