Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/eclipse

Marketing

What is and what should never be.....

Grrr..... Još jedna od ljepota glazbene industrije, posebno popularna lately - obrade pjesama. Štoviše, odličnih pjesma. Oh well, bar su to bile prije nego ih je neko osjetljivo uho čulo u nekoj fensi-mensi, dance i inoj veziji.
Pitam se kakva se to tragedija treba desiti čovjeku da ide uništavati najvrjedniju ostavštinu glazbenika ?
Ionako za obrađivanje služi zemlja a ne pjesme.
Oke, ima i dobrih obrada, kao npr. slučaj Bob Dylana - obrade njegovih pjesama su možda čak i oblje nego originali. Ajmo brzo, tko se još sjeća da je Boxer njegovih ruku djelo?
Zbilja je žalosno ako netko za ozbiljno vjeruje da će ostvariti karijeru dostojnu jednog npr. Elvisa izmišlajući rokenroll ?
Osobno mislim ne postoji ništa perverznije od onog što su Biskviti (iliti Limp Bizikit) napravili od Behind Blue Eyes, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Oh....a Stairway To Heaven ? Aaagh. u verziji Far Corporationa skraćen je solo, bubnjevi se ne čuju a niti nisu tamburin nasnimili a na početku ponavlja onaj «And it makes me wonder» pa nekih milijun puta (čudim se kak nije ostao bez zraka od tolikog ponavljanja ....možda mu se u mozgu pokvario centar za «repeat», LOL).
Daaaa, mrzimo ih :D
Što objašnjava zašto Page nije dao nikome osim Plantu da pjeva tu pjesmu.Bwahahhahaha, a jeste čuvi dance verziju Poisona i Comfortably Numb ? Hahahahhahahaha....
/me reže vene.
Da ovaj post odiše oć većom hipokrizijom, reći ću da su vecinu obrada koje čak i "volim" napravili Led Zeppelin, ajmo Babe I'm Gonna Leave You, I Can't Quit You Babe, Gallows Pole, Bring It On Home Hats of to (Roy) Harper,....ma tko ih ne bi volio :D Ok mi je i «Train Kept On Rollin' «što su napravili obradu od Yardbirdsa ali mi se čini da nije ni njihova, i oni su maznuli pjesmu od nekoga.
Kad se već toliko govori o Dylanu nemogu ne spomenuti pregenijalnu Knockin' On The Heaven's Door koja je toliko izobrađivana pjesma da je to nevjerovatno.
I onda se čudim što sam do svoje trinaeste godine živjela u uvjerenju da to pjeva Eric Clapton


O tempora, o mores.

Post je objavljen 05.01.2006. u 00:09 sati.